Otevřený dopis Bohuslavu Sobotkovi

12.11.2014 19:59
tento dopis vyjadřuje opodstatněné znepokojení nad možným komplotem proti předsedovi vlády ČR a proti všem občanům České republiky, připraveným rozvratnými elementy z řad nepřátel naší svobody a suverenity. Vše pod záminkou oslav pádu železné opony.

Otevřený dopis předsedovi vlády, panu Bohuslavu Sobotkovi,

Vážený pane předsedo vlády Sobotko,

Vydáváte se na dalekou cestu do Washingtonu, abyste v rámci 25 výročí listopadového převratu symbolickým aktem odhalení busty vyjádřil úctu a respekt k odkazu prezidenta Václava Havla, lidským právům a evropské i světové demokracii.

Nicméně se při této příležitosti, jistě nevyhnete dobře připraveným útokům místní jaderné a zbrojní lobby, která se, pod použitím nejrůznějších záminek a vyhrůžek, bude snažit na Vás naléhat ohledně zakázky na výstavbu 5 dalších reaktorových bloků jaderné elektrárny Temelín a nákupu amerických vrtulníků MH-6 a UH-60.

Podle neověřených zdrojů se Vás budou pokoušet jistí představitelé uvedených zájmových skupin motivovat ke spolupráci významnými finančními částkami, připravenými k Vaší soukromé dispozici. Motivační prvek měl být předjednán panem, stínovým ministrem obrany ČSSD, panem Janem Hamáčkem, prostřednictvím Aspenského institutu, ve kterém, kromě práce v předsednictvu Poslanecké sněmovny parlamentu ČR, také figuruje.

Žádám Vás snažně, vážený pane Premiére, abyste odolal nabídkám těchto, na první pohled, sympaticky působících představitelů zájmových skupin. Pokud se jim totiž podaří Vás obdarovat finančními dary, naklonit úplatky, sebelépe ukrytými, či ospravedlnitelnými, stanete se do konce Vašeho života vydíratelným a už nikdy si ve Vašem životě v rámci politické kariéry, či mimo něj, neužijete jediný svobodný a klidný okamžik. Stanete se jejich otrokem a pro náš národ se stanete bezpečnostním rizikem. Není od věci si zde připomenout neblahý osud Vašeho politického předchůdce Petra Nečase. Není také od věci připomenout si neblahou kauzu s privatizací OKD do rukou sponzora a člena dozorčí rady Aspenského institutu, pana Zdeňka Bakaly.

Je to podobné, jako ve filmu o mafii: jakmile si od nich něco vezmete, tak jim patříte napořád a údajně není tolerována žádná neposlušnost…

Jako občan České republiky mám o Vás, coby ústavního činitele a předsedu vlády ČR, upřímnou starost, protože tuším, čemu všemu ve Washingtonu, v těchto pohnutých dobách, budete vystaven a upřímně doufám, že to přestojíte bez větších problémů. Každopádně to považuji za svojí občanskou povinnost, Vás předem v dobré víře důrazně varovat. Nesedněte tam nikomu prosím na lep! Lobbisté tam oplývají velmi rafinovanými technikami a prostředky, jak o tom hovoří John Perkins, bývalý tzv. lovec ekonomik ve své „zpovědi“.

Asi není třeba zmiňovat, že v případě pokusu o úplatek lze elegantně odmítnout pod záminkou slibu, kterým je vázán každý člen vlády ČR. Člen vlády skládá při nástupu do úřadu do rukou prezidenta republiky tento slib: „Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony a uvádět je v život. Slibuji na svou čest, že budu zastávat svůj úřad svědomitě a nezneužiji svého postavení.“

Analogicky, stejné platí i pro Vašeho spolustraníka, pana Hamáčka. Poslanec i senátor na první schůzi komory parlamentu, které jsou členem a které se účastní, skládají tento slib: „Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

Přeji Vám v tomto duchu pevnou vůli a šťastnou cestu tam a zase zpátky, a vydařenou oslavu 25. výročí listopadového převratu.

V úctě,

Daniel Solis

P.S.

Co chystá pravdoláska na našeho Premiéra pod hlavičkou subverzivní polostátní agentury na barevné revoluce "National Endowment for Democracy" (NED): Bohatý program! Viz: http://www.25yearsofdemocracy.org/events/