Vánoční nadílka pro "andílka" aneb otevřený dopis kardinálu Dukovi

23.12.2018 09:34
Na internetu se relativně nedávno objevil tento otevřený dopis, který se vztahuje na oficiálního zemského škůdce Tomáše Halíka, jehož absurdní, podloudné a vlastizrádné aktivity na tomto blogu často monitorujeme. Proto bylo uznáno za vhodné zmíněný otevřený dopis zde zveřejnit.

Mons. Dominik kardinál Duka OP, Arcibiskupství pražské,

Hradčanské nám. 16, 119 02 Praha 1 - Hradčany

Vážený pane kardinále,

nežádáme mnoho!

Chceme pouze, abyste už konečně odvolal Tomáše Halíka, faráře Římskokatolické akademické farnosti Praha, z jeho dosavadní a neudržitelné církevní pozice.

Není nadále únosné, aby tento pochybný kazatel od Nejsvětějšího Salvátora systematicky zneužíval církevní půdu a devastoval, intoxikoval a korumpoval svými stranicko-politickými aktivitami i zcela zjevně chorobnými ambicemi mysl mladých lidí.

Prolhaný a bezskrupulózní normalizační kariérista, jenž není schopen vyznat vlastní minulost, nemůže zastávat žádnou kriteriální pozici v církvi. I Šavel se musel obrátit v Pavla.

Katolický „kněz“, který není schopen doložit své vlastní kněžské svěcení, uvádí věřící ve zmatek. Pošlapává-li církevní dogmata, je dokonce zralý k demonstrativní exkomunikaci.

T. Halík se zcela prokazatelně dopustil akademických podvodů. Řekněte sám. Může být takový člověk vzorem pro vysokoškolské studenty?

T. Halík, vydržovaný komplicem kmotra Mrázka Luďkem Sekyrou, přijal cenu od nechvalně známého nadnárodního finančního spekulanta Templetona, který – stejně jako Viktor Kožený – sídlil na Bahamských ostrovech a skrze daňové úniky „vydělával“ na podobné likvidátory tradičních euroamerických hodnot. Je to v pořádku?

V Praze dne 15. 12. 2018

V příloze: fragmenty ze života Tomáše Halíka jeho vlastními slovy.

solis
vystudoval sociologii a politologii na belgické Vrije Universiteit Brussel (1992). Tamtéž získal postgraduální diplom (LL.M.) mezinárodního a evropského práva (1993). Absolvent letní akademie na Evropském Univerzitním Institutu ve Florencii (1992). Stážista na Evropské komisi (GŘ I.) Někdejší člen Strany zelených, aktivní v řídících orgánech základní organizace Praha 1 a Zahraniční Odborné Sekci strany. Později zakladatel a předseda základní organizace SZ Praha Suchdol, prominentní kritik politiky někdejšího předsedy SZ Bursíka, v okruhu stranické opozice. Odpůrce plánované radarové základny SSA v Brdech a účasti AČ na expedičních misích a okupaci Afghánistánu. Svého času parlamentní asistent poslankyně Olgy Zubové. Zastupitel MČ Praha 1, předseda finančního výboru MČ P1, lídr kandidátky DSZ ve volbách do EP, kandidát do Senátu za Prahu 6. Lektor na VŠMVV, přednášel komparativní politologii a konspirační teorie. Vede zde diplomové a bakalářské práce na zahraničně politická témata. Poradce místostarosty Prahy 5. Kandidát v květnových Evropských volbách 2014 za iniciativu "Ne Bruselu"

antoninsebek

Trochu mi na Vašem příspěvku vadí onen nechtěný MAJETSICUS. Pro ty kolemjdoucí, kteří nevědí co to majesticus je sděluji, že jej používali především panovníci, kteří za sebe hovoři! "MY, kráíl ..." A Vy v úvodu dopisu píšete (cituji):

"nežádáme mnoho", resp. "chceme pouze".

Vzniklo to zřejmě tak, že závěrečná část dopisu včetně podpisu sem nebyla zařazena. Docela bych uvítal, kdybyste to doplnil/-i.  Děkuji.

Zřejmě jde také o reakci na situaci, která vznikla po zveřejnění článku známého kněze Petra Piťhy "Vánoční čas a ukradený svátek", z MF Dnes 22/12/2018 - strana 13, na který reagovala ve stejném deníku blogerka Veronika Valíková dne 28/12/2018 v Glose na str. 9.

Je tady možnost, že Halík si přestal vážit dobrého bydla a pokusí se zabydlet v arcibiskupském paláci na Hradčanech.

Je otázkou, jakou tady sehraje roli další důležitý člověk, arcibiskup Balvo. Jeho důležitým bude návrh dvou kandidátů pro papežský stolec, z nichž bude vybrán nástupce Dominika Duky.

O koho se jedná? Do diplomatických služeb Svatého stolce vstoupil 1. března 1987, působil postupně v diplomatických zastupitelstvech Svatého stolce v Ghaně, Ekvádoru, Chile, v České republice, Jordánsku a na Litvě.

Dne 21. září 2018 ve 12 hodin bylo ve Vatikánu zveřejněno jmenování apoštolského nuncia pro ČR. Je jím arcibiskup Charles Daniel Balvo, rodák z Brooklynu v USA (*1951), který již v ČR působil  jako rada Apoštolské nunciatury v České republice. disponuje i znalostmi češtiny. Do Prahy přiletěl 22. listopadu 2018.

Je otázkou, jaký byl, je a bude vztah (mnohokrát oceňovaného) Halíka s Charlesem Danielem Balvo. Jako nepraktikující katolik se začnu modlit.