Varovný vzkaz z českých laboratoří, o jogurtech, modifikovaných škrobech, GMO a jiném

obrazek
25.3.2013 16:16
S radostí Vám sdělujeme, že v českých laboratořích nepracují jen lidé neteční! A přepublikovávám bez úprav, jak přišlo mailem. Další část článku tvoří link na zprávu - poplach, co nám EU provedla, resp, že slouží jen lobby, pro ty, kdo umí francouzsky ši italsky, zkoumejte u vysílatele, jenž zanechal ve videu svůj název a http://www.u-p-r.fr, v roce 2007 se měl ve vícero zemích dostat do jídel vysoce toxický, vysoce kancerogenní motorový olej původem z Ukrajiny, Pročež aby Unie ochránila francouzskou jedničku , 10% motorového oleje v určitých pokrmech a přísadách motorového oleje povolila. (MYŠLENO PATRNĚ Z CELKOVÉHO OBSAHU OLEJE, ALE I TAK!!) a povíme si i o mase, chlebu a éčkách.

zdraví AS : Info o zahušťovadle 

Actimel, jako mnoho dalších produktů Danone, obsahuje E1442 - geneticky  modifikovaný kukuřičný škrob /pozn. blogerky - o tento výraz se poněkud trapně pod článkem pereme, protože jsem jej přehlédla, domníévám se, že autorka má namysli modifikéovaný škrob z GMO kukuřice, ale není zvyklá pravidelnému písemnému projevu, proto udělala chybuz, jež může být zavádějící// , zahušťovadlo.... ničí slinivku... Nebezpečné
škroby jsou obsaženy nejen v kultivovaných mléčných výrobcích, ale také v  kečupech a majonézách. :-((

     Ing. Jiřina Charvátová
vedoucí střediska laboratoří

     Dost zajímavé, aby se to přečetlo celé  přeposílám dopis pro mojí kolegyni, myslím, že i nám se hodí si to přečíst.

Ahoj Hanka
     Ahoj , je to tak a je to pravda - nejoblíbenější jogurty nejsou jogurty, ale zahuštěná obarvená hmota, která mléko neviděla ani z vrtulníku. Když jsem 

dělala analýzu bifidobakterií, víš, že jsem nesnášela Danone, zjistili jsme na laboratorních testech, že bifida v dlouho trvanlivých jogurtech jsou
zvířecího původu tedy Bifidus esencis v nomenklatuře nenajdeš, je to nejčastěji bifidus avicenc a ten skutečně není našemu tělu vlastní - je
izolován z kachen a dobře a dlouho přežívá - protože aby jsi mohla uvést, že to je bifi musí to mít i v den konce záruky určitou hodnotu bakterií.
     Některé státy mají zákaz používat jiné než lidské kultury a to proto, že určitý počet bakterií je schopen projít žaludkem a dojít do střev a u
imunitně oslabených jedinců byly pozorovány časté výskyty tumorů např. je to ze studie z USA, kterou jsem použila ve své diplomové práci na téma
bifidobakterie. Také tyto nelidské bakterie mohou nahradit původní mikroflóru a způsobovat průjmy. Osobně doporučuji jogurty ve skle jihočeské
nebo Holandia bílé a to ovoce si přidat své. Acidofilní mléko Kunín bílé. U modifikovaných škrobů z kukuřice stejně jako u transgení kukuřice dělal
výzkum můj profesor na VŠ a zjistil, že v 5 generaci potkanů je tak otřesný výskyt mustací a od 3 výskyt nádorů, že do nás vždy hřímal, že je naší
povinností nepustit to do naší země.... bohužel je to tu.

     To klidně můžeš poslat známým mám na to diplomku a represí od Danone se nebojím /:o) Mám plakát danone s nápisem Dr. Ládin doporučuje... miliony přáteských bakterií /:o)) a stojím si za tím.

Vim , že na něco člověk umřít musí , ale jelikož ujíždím denně na Jogurtu "Srdíčko" -tak mě tento email docela rozhodil, aprotože jsem líná ověřit si
věrohodnost informací ...tak asi přejdu na zdravé české drahé jogurty (brr) 2x do týdne anebo možná na jogurty zapomenu.....zdravím ...

     Příběh jedné bývalé milovnice jogurtů
"Díky jogurtům, které jsem konzumovala ve větší míře mám opakované trombózy. Zjistili to teď nedávno. Byla jsem na kontrole v Dačicích, tu sraženinu mi posílali až do Prahy do nukleární laboratoře a tam zjistili bakterii Corinebacterium, která se používá k zrání v jogurtech. V žíle nemá co dělat,
zkrátka tyto nekvalitní jogurty, jako jsou Danone, Florián apod. - víceméně umělé, organizmus nevstřebá a tím způsobí ucpávání cév. Bohužel to zjistili
u 27 lidí z 90, což je 30 % a já jsem, bohužel, mezi nimi. Ostatní procenta tvoří např. nehýbání se - tzv cestovatelská trombóza, různé záněty atd.
Poslední roky přibyl značný počet tromboz v celé republice. Zatím se tím nikdo nezabýval než Dr Čepl v Dačicích, ke kterému jezdím. Má tam cévní
centrum pro Jižní Čechy a Vysočinu, moderní ultrazvuky, které nemají ani v Pelhřimově. Jezdí tam i z Jihlavy.
     O těch jogurtech už bylo psáno i v některém časopise nějakým docentem z Prahy a ten tam psal také o možném ucpávání cév z mléčných výrobků Já teď 14 dní nejím jogurty, tavené sýry, mléko, které mám teď zakázané. Můžu ze sýrů jen tvrdé, z jogurtů ty drahé ve skleničce - naše České. Cítím se lépe
a snad už budu mít konečně pokoj. Všechna vyšetření mám dobrá, krev také, aspoň vím, že jsem zdravá a nemusím brát žádný Warfarin. Povrchové cévy mám sice špatné, ale hluboké dobré. I tak se mohla sraženina utrhnout a způsobit embolii, proto to vysátí sraženiny. Jsem ráda, že se zjistilo, od čeho to
je, a od té doby ani na jogurty chuť nemám."

     ZDRAVÉ JOGURTY
Evropské středisko pro potravinovou bezpečnost provedlo rozsáhlou výzkumnou studii na téměř 1 000 vzorcích jogurtů vyráběných různými mlékárenskými společnostmi, aby zjistilo, jestli jsou tolik oblíbené jogurty zdravé, jak tvrdí reklama. Výsledky výzkumu se ukázaly být zklamáním: jogurty nemají na lidské tělo zázračný terapeutický efekt, ani nezlepšují imunitní systém!!!

     Podle výzkumu nemají jogurty žádný pozitivní vliv na chemické procesy v lidském zažívacím systému. Vlastně jsou jogurtové nápoje zcela neprospěšné - tělo nerevitalizují, jak tvrdí reklamní slogany jejich výrobců - uvedl Medpulse. Mnoho společností vyrábějících jogurty stále působí na potenciální zákazníky starými slogany, tvrdícími, že jejich produkty mají vysoce pozitivní vliv na zažívací systém a tělo jako celek.

Zkrátka jogurt není nic jiného, než atrapa. Navíc některé jogurty, stejně jako další typy mlékárenských produktů, mohou být pro lidské zdraví
nebezpečné. Mnoho jogurtů dostupných dnes ve všech obchodech na světě nemá s produktem vymyšleným před několika tisíci let na území moderního Bulharska nic společného.

Stále věříte mýtům o probiotických bakteriích, které zlepšují imunitní systém a zažívací trakt? Pokud ano, jste oblbováni.

V Moskvě došlo k mnoha případům, kdy lidé vedoucí zdravý způsob života byli nakonec hospitalizováni. Mnozí z těchto pacientů byli diagnostikováni s
pankreatolýzou. Po dotazu na jejich jídelníček řekli, že konzumovali jogurtové nápoje Danone, jako Actimel a další. Pankreatolýza je velmi
nebezpečná nemoc, která ničí slinivku.

Na tomto faktu není nic překvapivého. Actimel, jako mnoho dalších produktů Danone, obsahuje E1442 - geneticky modifikovaný kukuřičný škrob,
zahušťovadlo. Geneticky modifikované typy škrobů mají velké molekuly. Chemici, kteří takové látky vyrábí, říkají, že je nemožné předpovědět, jak
se budou tato molekulární monstra chovat v lidském těle.

Nebezpečné škroby jsou obsaženy nejen v kultivovaných mléčných výrobcích, ale také v kečupech a majonézách. Vědci stále neví, jestli se tyto škroby
během trávícího procesu rozkládají, a jak. Faktem je, že moderní medicína nyní musí pouze umožnit předpokládat, že takové škroby útočí na slinivku
lidské bytosti.

Lidské tělo očividně neví, jaký druh enzymů má vyrábět, aby rozštěpilo tak monstrózně velké molekuly.

Co se týká zázračných probiotických bakterií v moderních jogurtech, bylo zjištěno, že takové bakterie mohou v lidském žaludku vydržet pouze několik
minut. Proto nemohou mít na zažívací trakt léčebný vliv. Člověk by měl mít také na paměti fakt, že kultivované mléčné produkty, které byly uskladněny
měsíce nebo déle, nemohou přinést vůbec nic dobrého.

Když takové jogurty kupujete, jen vyhazujete své peníze a ničíte si své
zdraví - p.p.

Tento mail putoval také tudy: http://www.knihy-a.cz/23171/nebezpecne-jogurty

posouzení nechávám na vší snaze dobrat se relevantních informací. I když chápu, že ne kždý zvládá angličtinu natolik, aby se mohl doibrat původního vědeckého článku.

___________________________________

Napsala jsem chemičce paní Jiřině Charvátové - toto je odpověď:

Dobrý den, jen upřesňuji, že nejsem autorem článku, ale tak jak vy, jsem ho obdržela  a jen přeposlala pár lidem. Nejste první, kdo se mi ozval

  S pozdravem

  Ing. Jiřina Charvátová
vedoucí střediska laboratoří

původní zdroj asi vypadal takto: Emailem mi přišlo tohle jako docela zajímavé...
POUŽÍVÁ SE "ZVÍŘECÍ" STŘEVNÍ MIKROFLORA DO MLÉČNÝCH VÝROBKŮ DANONE!!!!!!!!!!!!
_______________________
Actimel, jako mnoho dalších produktů Danone, obsahuje E1442 - geneticky modifikovaný kukuřičný škrob, zahušťovadlo.... ničí slinivku... Nebezpečné škroby jsou obsaženy nejen v kultivovaných mléčných výrobcích, ale také v kečupech a majonézách.

Nejoblíbenější jogurty nejsou jogurty, ale zahuštěná obarvená hmota, která mléko neviděla ani z vrtulníku. Když jsem dělala analýzu bifidobakterií, zjistili jsme na laboratorních testech, že bifida v dlouho trvanlivých jogurtech jsou zvířecího původu tedy Bifidus esencis. Je to nejčastěji bifidus avicenc a ten skutečně není našemu tělu vlastní - je izolován z kachen a dobře a dlouho přežívá.

Některé státy mají zákaz používat jiné než lidské kultury a to proto, že určitý počet bakterií je schopen projít žaludkem a dojít do střev a u imunitně oslabených jedinců byly pozorovány časté výskyty tumorů např. je to ze studie z USA, kterou jsem použila ve své diplomové práci na téma bifidobakterie. Také tyto nelidské bakterie mohou nahradit původní mikroflóru a způsobovat průjmy. Osobně doporučuji jogurty ve skle jihočeské nebo Holandia bílé a to ovoce si přidat své. Acidofilní mléko Kunín bílé.

U modifikovaných škrobů z kukuřice stejně jako u transgení kukuřice dělal výzkum můj profesor na VŠ a zjistil, že v 5 generaci potkanů je tak otřesný výskyt mutací a od 3 výskyt nádorů, že do nás vždy hřímal, že je naší povinností nepustit to do naší země.... bohužel je to tu.

Toto klidně můžete poslat známým mám na to diplomku a represí od Danone se nebojím.

MUDr. Dagmar Rašková
Lékařka, Ambulance lékařské genetiky
GENNET, s.r.o.
Kostelní 9, 170 00 Praha 7
Tel: +420 222 313 000+420 222 313 000
Mobil: 723 443 021
www.gennet.cz

 

O nebezpečnosti jistých škrobů hovoří také tento článek o škodliém Bubble Tea z Tchajwanu, jenž se u nás objeil: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/229602-polske-afery-minulosti-prichazi-nebezpecny-skrob-z-tchaj-wanu/

A ovoce v jogurtech je vůbec zvláštní kapitola: http://m.vitalia.cz/clanky/ovoce-do-jogurtu-se-nepestuje-ale-vyrabi/

___________________________

A zde je to francouzzsky mluvící video pořízené Union Populaire Republicaine  o motorovém oleji v potravinách, udávají, že s posvěcení EU a ta když zjistila, že z naplánovanbých 40 000 tun již 2800 uniklo a bylo prodáno, povolila v určitých typech jídel a přsad /majonézy, kyselé nálevy, pod olejem kozervované potraviny/10% motorového oleje oficiálně!! Represi za  podvod a pašování  unikla skupina - Saipol, vlastník skupiny Lesieur a  francouzská jednička  v tranbsformací olejnatých rostlin, pašování se mělo odehrát 21.4.2007 a zprávu publikoval satirický týdeník "Le Canard Enchainé"14.5.2007  - ale posléze se to ukázalo být podle Union Populaire Republicaine pravdou. : http://www.youtube.com/watch?v=tbUSiysHsVU&feature=share

L'Unione europea autorizza l'olio di motore nel cibo
www.youtube.com
http://upr-djamelito.blogspot.com/2011/10/lue-assassine-notre-bonne-sante.html Incredibile ma vero! - citiamo il giornale francese "Figaro":
________________________________
A zde máme dva obrfázky mravenčích zkoušek - porovnání onoho esterifikací  ztuženého rostliánného tuku, co máme zakázáno říkat mu margarín, jehož nepřínosnost pro výživu se proflákla a jenž se vyrábělo hydrogenací:
Margarín a máslo
A překvápko,   s  prospěšností tuků se tomá jinak,nežjaktodonás v  posledních desetiletíchhustímédiaa "odborná"veřejnost:http://zdravie.pravda.sk/zdrava-vyziva/clanok/408315-velke-tukove-prekvapenie-alebo-co-je-naozaj-zdrava-vyziva/
 
A zde je mravenčí zkouška 2 - na aspartam, umělé sladidlo, o němž alternativní zdroje udávají, že je to vlastně  nervový jed a jenž se dnes přidává do všeho - od limonád, po bonbony a leccos jiného, aspartam je také spojován se vznikemleukémie a lymfomů: http://www.collective-evolution.com/2012/12/09/aspartame-linked-leukemia-lymphoma-groundbreaking-study/
 Bohužel zpráva z 21.12.2011 převzatá patrně z Natural News hovoří o tom, že mezitím došlo ke změně v tom smyslu, že Aspartam je marketován pod označením "Natural Sweetener" - "přirozené sladidlo" : http://worldtruth.tv/aspartame-has-been-renamed-and-is-now-being-marketed-as-a-natural-sweetener/aspartam

 Aspartam vyrábějí GMO bakterie: http://www.yourstylishlife.com/aspartame-is-made-of-gmo-bacteria-feces/

Podobně by to asi dopadlo i s Acesulfamem K. Více o aspartamu zde: http://www.parlamentnilisty.cz/profily/Jaromir-Tasary-12237/clanek/Necht-je-jidlo-tvym-lekem-17302 a o Splendě, alias sucralose , sukralóze s prokázalo, že způsobuje diabetes. http://www.greenmedinfo.com/blog/splenda-sucralose-found-have-diabetes-promoting-effects-1  a sacharin pro změnu rakovinu močového měchýře (http://www.youtube.com/watch?v=hva8EW6l5A8)

Málo kdo také ví, že do jednoho roku  věku dítěte by se němlě podávat dětem med, zejména ne lesní, proptože baktericidní látky   něm obsažené předstaují pro dětský organismus i riziko ochrnutí.  Dostává se sem také množství nepraých medů plných náhražek - právě také z kukuřice (transgenní:)

V prosinci 2015 bylo v USA zakázáno sladidlo cyklamát sodný jako karcinogenní, ovšem nebylo zakázáno ani v EU ani v ČR.  V USA navíc probíhají schvalovací jednání o tzv. Dark Actu, jímž by se výrobci potravin zcela vyjnuli označování potravin!!! 

No a pak tu máme otázku masa. Dorazilo mailem:

"

Tak mi to nedá a musí to ze mě ven. Není to tak dlouho, co

jsem dělal vjezdovou bránu pro jednoho majitele velkofirmy na výrobu uzenin

(nebudu jmenovat).

 

Ze začátku nepříjemný člověk, ale slovo dalo slovo -

zjistilo se, že si taky hraje s modýlkama a vše se najednou otočilo

a začal být sdílný.

Samozřejmě jsme si postěžovali na situaci u nás atd.

 

Pak z něj začaly padat věci, které jsem ještě nestrávil !!!

Je dodavatelem uzenin do jednoho obchodního řetězce.

Má smlouvu takovou, že obchodní řetězec si sám určí cenu za uzeninu.

On musí dodržet pouze hmotnost výrobku - složení nikoho nezajímá.

Jak sám řekl, v roce 1990 se zrušily normy, takže to není problém.

 

Rovnou mi řekl, že svoje uzeniny nejí a s velkým smíchem dodal, že by mi to taky

doporučoval !!!

Je to jenom velký kšeft. Do teď nic zvláštního a každý asi ví, že párky již

nejsou párky a buřty už nejsou buřty a o mase si to může nechat jen zdát.

 

Extra dílkem "chemiků" - tak on nazývá zaměstnance, kteří,

určují složení výrobků, je prý všem dobře známá -"názvem obchodního řetězce" tzv.

„šunka.“

 

Celé je to vyrobeno ze šlemů, které zůstanou na kostech – to se tlakem

vody odstraní, pod velkým tlakem opět slisuje, aby to vypadalo, že jsou to kusy masa, přidá se pár chemikálií, aby se to nerozpadlo a pak se z toho dělá ta úžasná „šunka“ za Kč 80,--, do které se navíc napumpuje voda, aby to bylo těžší a zavakuuje se to (pak to dělá ten krásný sliz uvnitř).

 

Tohle jsem také tušil. Ovšem brada mi spadla, když

jsem se dozvěděl, že má ve smlouvě uvedeno vracení neprodaného masa

na konci své životnosti, za účelem nového zpracování.

Maso se přebere, které ještě nesmrdí - z toho se

udělá nádherné uzené (zavakuované se slizem).

To, které je již chycené se prožene chemikáliemi a dělají se

z toho kořeněné masové směsi nebo tzv. "pochoutky na gril". Nikomu to samozřejmě asi neuškodí, protože je to důkladně ošetřeno, ale mně je z toho na blití.:((

 

Pokud takhle funguje všechno v této republice, tak potěš Pánbůh !!!!

Když jsem chodil do školy - někdy v osmdesátých letech většina lidí umírala

na infarkty a jiná cévní onemocnění.

Teď je to samá rakovina.

A všichni se diví, že je tady obrovský výskyt rakoviny

zažívacího traktu či tlustého střeva – z čeho jiného by to bylo než ze žrádla !!!

 

Bohužel si to lidi dělají tak nějak sami, když si tyhle laciné sračky kupujou - je poptávka - je nabídka.

 

Ale každý by si měl umět spočítat, že když kilo masa stojí Kč 150,--, že kvalitní tepelně opracovaný výrobek nemůže stát polovičku.

 

A tak dál lidi do sebe cpou ty podřadné potraviny a večer si řeknou, to jsem zase ušetřil... A ušetřené peníze vyhodí za nehorázné úroky za různé půjčky na nesmysly... (to tedy ne všichni – naštěstí !), ale přesto :

 

Díky regulacím EU je cena vajec vyšší, než cena 9 mm munice.

 

Takže, až zase politici vyjdou do ulic, je levnější do nich střílet, než po nich házet vajíčka!!!!

 


To, které je již chycené se prožene chemikáliemi a dělají se

z toho kořeněné masové směsi nebo tzv. "pochoutky na gril". Nikomu to samozřejmě asi neuškodí, protože je to důkladně ošetřeno, ale mně je z toho na blití.:((

 

Pokud takhle funguje všechno v této republice, tak potěš Pánbůh !!!!

Když jsem chodil do školy - někdy v osmdesátých letech většina lidí umírala

na infarkty a jiná cévní onemocnění.

Teď je to samá rakovina.

A všichni se diví, že je tady obrovský výskyt rakoviny

zažívacího traktu či tlustého střeva – z čeho jiného by to bylo než ze žrádla !!!

 

Bohužel si to lidi dělají tak nějak sami, když si tyhle laciné sračky kupujou - je poptávka - je nabídka.

 

Ale každý by si měl umět spočítat, že když kilo masa stojí Kč 150,--, že kvalitní tepelně opracovaný výrobek nemůže stát polovičku.

 

A tak dál lidi do sebe cpou ty podřadné potraviny a večer si řeknou, to jsem zase ušetřil... A ušetřené peníze vyhodí za nehorázné úroky za různé půjčky na nesmysly... (to tedy ne všichni – naštěstí !), ale přesto :

 

Díky regulacím EU je cena vajec vyšší, než cena 9 mm munice.

 

Takže, až zase politici vyjdou do ulic, je levnější do nich střílet, než po nich házet vajíčka!!!!"

ovšem aktuálně probíraná otázka koniny v masných výrobcích v Evropě je barnuámsky nafouklá - na koňském mase z dietologického hledikska není nic závadného, prošlo-li důkladnou veterinární kontrolou, ovšem už za komunistů se koňský točeňáík vyráběl s přídavkem hovězího místo koňského, přesné složení si nepamatuji, a to z etických důvodů, aby koně, jakožto ušlechtilá zvířata, měla PRÁVO DOŽÍVAT A KLIDNĚ STÁRNOUT. Problémem je spíše neznámj původ těch koní - (a u koní v mase v Polsku přítomnost analgetika fenylbutazonu, jež je pro lidskou stravu nepřípustné), ačkoliv - facebookové  Causes - jenž vyhlašuje petice, ohlásil v minulém roce akci zabraňte odvozu Us nebo kanadských koní na jatka" .  JINÁ VĚC JE, ŽE V ČESKÝCH MASNÝCH KONZERÁCH JE MASA PONĚKUD MÉNĚ NEŽ VE STEJNÉ ZNAČKY V ZAHRANIČÍ A JE TO PRÁVĚ PATRNĚ KVŮLOI TOMU, ŽE VÝROBCE SI KUPUJE TECHNOLGOÍII  A  PRÁVO PRODEJE V  ŘETGĚZCI ZÁROVEŇ, TAKŽE TU TECHNOLOÉGII DOSTANE JO DRAHOU A Z PODNIKATELSKÝCH DŮVODŮ UŽ MU NEZBÝVÁ NA MARŽI A NEOŠIÍZENÉ NÁKLADY.  jO, PENÍZE JSOU DRAHÉ A NEPARTNERSKÉ PROSTŘEDÍ DVOJNÁSOB. dALŠÍM PROBLÉMEM JE MASO  DOVÁŽENÉ, JEŽ BYLO ZMRAŽENO DÉLE , NEŽ SE  SLUŠÍ A PATŘÍ, ANI TO NEDĚLÁ NAŠÍ DIETĚ DOBŘE. A  jak  se  vám líbí tophle: http://www.novinky.cz/ekonomika/296657-masokombinat-v-polsku-mlel-do-klobas-zdechliny.html a_ http://svobodnenoviny.eu/10-sokujicich-veci-ktere-jsou-obsazeny-v-mase-a-lide-o-nich-nemaji-poneti/

A tady přeci jen vyplývá na povrch cosi, o čemjá neměla ani potuchy: http://svobodnenoviny.eu/sokujici-lzi-o-potravinach-rozhovor-s-clovekem-z-branze-ktery-odhaluje-jaky-hnus-jime/

Tomino Domino Hovězí frankfurtské párky (např. Oscar Mayer Corporation)

Toxické ingredience:

HCH HEXACHLORCYKLOHEXAN, karcinogenní.
DACTHAL, karcinogenní (může obsahovat dioxin); dráždivá látka; silné alergické reakce.
DIELDRIN, karcinogenní; xenoestrogen.
DDT, karcinogenní; xenoestrogen.
HEPTACHLOR, karcinogenní; neurotoxický; reprodukční toxin; xenoestrogen.
HEXACHLORBENZEN, karcinogenní; neurotoxický; teratogenní.
LINDAN, karcinogenní; neurotoxický; ničí krvetvorné buňky.
HORMONY, karcinogenní a feminizující.
ANTIBIOTIKA, některá jsou karcinogenní, způsobují alergie a odolnost vůči lékům.
DUSITAN, v interakci s aminy v mase vytvářejí karcinogenní nitrosaminy, jež jsou nejrizikovějším faktorem pro vznik rakoviny u dětí. 

_____________________________

a DALŠÍM PROBLÉMEM JE CHLÉB - ZDE DOPIS KONZUMENTŽA, DO KTERÉHO SE MÍSTO ZUŠLECHŤUJÍCÍCH PŘÍSAD A POCHUTIN PŘIDÁVAJÍ NAMLETÉ VRATKY A JIŽ SE NEDĚLAJÍ KVALITNÍ ŽITNÉ KVASY, PROTOŽE BY TO BYLO DRAHÉ,K JE VŠAK DOST DOBVŘE MOŽNÉ, ŽE PROTO JSME PO CHLEBU OBÉZNÍ, TOTO JE DOPIS DO VÝZKUMNÉHHO ÚSZTAVU POTRAVINÁŘSKÉHO  (VUPP), NETUŠÍM, ZDA NĚKDY DORAZILA ODPOVĚĎ:

Vážený pane inženýre.
 
skutečně mě mrzí, že Vás musím obtěžovat, ale musím.
Oo vůbec Váš ústav najít na google je práce. Pamatuji se,
že pečivo  bylo pod pečivárenským výzkumákem, a ten byl
někde na Pankráci. Mně jde totiž o pečivo. Konkrétně
 
O CHLEBA (spisovně chléb). Eventuelbě o rohlíky a housky.
 
Pozoruji totiž, či spíše jsem toho obětí, že kvalita hleba
klesá, jak se matematcky říká, pode všechny meze (kdyby
k nule, to by byla ještě výhra, ale do záporných hodnot).
 
Chléb totiž je buď tak houbovitý, že nelze žádným nožem krájet,
skoro mám podezření, že pekárny jsou spojeny se zubaři a žádají od
nás abychom ho trhali v zubech jako dravé (kupodivu býložravé)
šelmy.
 
Dále, když dám chléb do topinkovače, tak to vypadá, jako kdybych
tamdal mokrou žinku. Mám topinkovač uzavíraný, na jeho vrchní desce
se sráží tolik páry, že tam jsou loužičky. Chápu, že pan výrobce není
spokojen se mzdou, a že si ji tedy zvyšuje injikováním H2O do nejspíše
již částečně uhměteného těsta. Když se voda vypaří, tak vznikne z chleba suchar.
Naneštěstí nikoliv karlovarský.
 
Je zcela lhostejné, jak se chléb jmenuje, až bude na trhu chléb mašukulumbský,
bude to zrovna taková al qaeda, jako ten, který se prodává. Také je lhostejné,
odkud chleba kupujeme: supermárkety (Albert, Kaufland, Billa, Číňani, 
Vietnamci, Češi, soukromníci, družstva, všechno jeden svinčík). Je to
zřejmě celostátní.
 
Zajímavo je rovněž, že ještě před nějakým časem, řekněme, dražší chlební druhy
neměly tu strukturu žvýkací gumy nebo umělé hmoty, ale postupně nabývají, a to rychle
zcela totožné struktury.
 
Víte, je to tedy ultra ostuda. Já kupuji chkléb od dětství. Počet obyvatel v městské části,
kde bydlím, Praha 8 Karlín, nikterak nevzróstl. Bylo zde pekařů několik: Hartmann,
Vyhnánek, Měšťák, a saozřemě chléb byl v mlékárnách a koloniálech. To byl chléb
Zátkův, nebo Odkolkův.
 
Ovšem, byl sem tako v cizibě. Budapešt k ránu, tak kolem 4. hodiny¨
celá voněla pečivem, Byla radost se tam procházet, člověk se najedl nakonec
i té vůně. Jedl jsem chlép v Hong Kongu, v Kuala Lumpuru, v Tokiu,
v Alma Atě, v Jeruzalémě ... jsem totiž překladatel a tlumočník a jezdil
jsem po celém světě ... ale "takovej paškvil, jako doma v Česku (Plesku)
jsem nejedl opravdu nikde.
 
Prosím Vás, pane inženýre, když jsem si prohlížel web vašeho ústavu,
tak mě tam napadlo, jestli se tam opravdu zkoumá nějaké jídlo, anebo jen
telemetrizované parametry, jistě u Vás pracuje spousta PhD. Mě by zajímalo,
jaký chléb tito vysocí odborníci jedí, jestli vůbec vědí, jak to "v reálu"
vypadá a chutná, anebo už to dávno zapomněli. Upřímně řečeno, on se ten
chléb nehodí ani na husitské palcáty. Kritizovalo se, že pan prezident Kachňák
dostával extrachléb ze Slušovic. Můžete mi prozradit, kdo peče chléb 
Hradčanům , Parlamentu atd. Vzpomínám, na mostecké býval pekař,
který pekl pro Hrad. Nebo pekaři už tady vymřeli? 
 
Ne, pane inženýre, toto prosím neberte jako nadávky. Ale já si pořád
myslím, že byto české podivínství už taky mělo někdy skončit. Upřímně řečeno,
chléb za Hitlera, Stalina, ba dokonce i za kukuřičného Chruščova se dal jíst,
tento, kdykoliv se s ním musím prát, vyvolává ve mně opravdu revoluční nálady.
 
Za odpověď Vám mnohokrát děkuji. Přeji Vám
abyste nový rok ve zdraví přežil. Jaromír Amadeus Máša. 
A já dodávám: kéž by vratky chleba raději rozemleli jako krmení pro ptáčky na zimu (nevím, některým to snad může pomoci - a pak bychom tu měli dost možná  méně klíšťat či komárů)) , než aby je vraceli  zpět do chleba nového.  
 
zd se dozvíme, že do rohlíků od Odkolka alias united bakeries se dává sádlo, na německch výrobcích nejsou uváděna éčka, poku dse během výroby peměnila, rozložila , u nás vššechna přidná a že do celba se nemelůou vrtky, jen strý chléb z výrobní rezervy, jenž neopustil pekárnu, vratky se používají ke krmení zvířat: http://www.stream.cz/nejnovejsi/jidlo-s-r-o/10002412-pecivo-2-rohliky-a-sumava
_____________________________
proč došlo k označování éčky - když se začalo zdokonbalovat průmyslové zpracování potravin, rozvinul se i průmysl přísad, jež m,ěly nejrůznější funkce, stabilizátory, emulgátry, konzervanty, fortifikátory chuti  a podobně, ale ne uvšech  panovala naprostá jistota, že jsou v pořádku a bezpečné a co to uděloá s lidským organismem - inu, aby se předešlo kritickým hlasům a průpmysl měl klid na rozvíjení ve své koncernové podobě, byly všechny tytop přísady ( i když jsou mezi nimi látky neškodné, ba i prospěšné, jako vitamín C) všechny anonymizovány. Takto byly anonymizovány i rozmělněná (patrně i autoklávovaná) sušená lidská embrya, jež slouží ke zdokonalování chuti zejména žampionových polévek průmyslově vyráběných. (Zde je článek o jiném použití: http://www.zvedavec.org/komentare/2013/03/5424-jak-se-bunek-z-potracenych-lidskych-plodu-vyuziva-k-vytvoreni-inovovanych-zvyraznovacu-chuti.htm) Zlaté byly doby, kdy se přidávala "jen" placenta a "jen" do kosmetických přípravků. O éčkách na Slobodném vysielači: https://www.youtube.com/watch?v=Q3_fYxYuhDA
____________________________
Cílem tohoto článku nebylo spusti poplach, ale  názorně vám předvést, jaké prasárny se mohou dít,když profesionálové jen dělají peníze a jinak drží h.u.ůb.u. A pak také - udělat z Vás spotřebitele spořádané a obezřetné, protože jak vidno, s morálně zkorumpovanými je nějaký průšv ih denodenní téma - a je to zdravotně nebzpečné.
Potravinářským nepravostem se věnuje také tento portál: http://www.potravinynapranyri.cz/
 
Video o potravinách dnes:
http://dokumentarni.tv/zdravi/potraviny-a-s-food-inc
Dokumentární.TV > Potraviny, a.s. / Food, Inc.
dokumentarni.tv
Ve filmu odhaluje režisér Robert Kenner praktiky potravinářského průmyslu a ukazuje některá fakta o průmyslové výrobě potravin, která byla dosud konzumentům s tichým souhlasem vládních ministerstev utajována. Dokument ukazuje, jak hrstka korporací kontroluje dodávky potravin a často staví....
kolik procent masa obsahuje to maso

 http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/50275/kdyz-burt-neni-spekacek-zakony-povoluji-vyrobcum-dat-do-uzenin-v-podstate-cokoliv.html

Dnes ráno som si chcel v Tescu kúpiť ruské vajce (známe aj ako obložené vajce) no po prečítaní si zloženia ma nielen prešla chuť, ale rovno som to odfotil, aby som sa s vami mohol podeliť o ten hnoj a kopec Éčiek, ktoré do tejto pochutiny dávajú. Závod v Častkovciach, ktorý spracováva ryby, vyrába aj takéto obložené vajce. Výrobok nie je vhodný pre deti do 3 rokov, píše sa na obale, no po prečítaní si zloženia si myslím, že je vhodný akurát tak do kontajnera. // mnk

Pre zaujímavosť obsahuje:
5x Přísada nevhodná pro děti, alergiky, osoby citlivé na chemii v potravě ..
1x Přísada, která je v podezření jako příčina alergií, hyperaktivity, stresu ..
3x Přísada, která pravděpodobně způsobuje alergie, hyperaktivitu, stres ..
2x Přísada, která má pravděpodobně karcinogenní účinky
obložené vejce

A tuto šmakuládu připomínjící sýr proávají v Bille jako Dorfdamer, Lerdamer: 

Dorfdamer

Zakoupla jsem výkonný elektrický mixér se šlehačem a smetan u., A neušlehala jsem! Takovou kvalitu smetany nyní prodávají. Dřív to šlo i ručně.

  • Zoto se líbí uživatelům Edita Krislová, Petr Gmiterko a dalším (2).
  • Jarda Stepan · 8 společných přátel
    mixer tu kvalitu nezvladne. Je treba novej mixser.
  • Gabriela Langmaierovájojo to znám, bud neušlehám vubec nic..
    Edita KrislováTo se mi dneska taky stalo. Do šlehačky jsem musela přidat máslo, abych jí vyšlehala. Jenom ten šlehač už mám historický, dostala jsem ho svatebním darem před 29 lety.
  • Poznámka na vysvětlenou - malými písmeny bylo na smetaně uvedeno, že není určena ke šlehání, velkými jen že obsahuje 12% tuku (ta ke  šlehání od stejné firmy 31%) - ale v krámě, kam jsem zašla , měli jen tu, já na malá písmenka nevidím a nechtělo se mi kup=ovat plynem plněn ou láhzev se ztuženým tukem, který lidem chutná jen proto, že je poiřádně oéslazený - a asi nebude nijak zvlášť zdravý, do p=řírodnosti má daleko. 
  • že se tavené sýry dělají z vratků tvrdých sýrů bychomn přežili, ale co ty tavené "sýry". co sýry vůbec nejsou, jen  ztuženými tuky?
  • A doporučuji video: http://nezdravi.parlamentnilisty.cz/Articles/286-farmagedon-pravda-o-potravinarskem-a-mlekarenskem-prumyslu.aspx
     
  • ŽIJTE ZDRAVĚ - VYPLATÍ SE TO - mrkněte se, jakého věku se tento čínský pán dožil - a kolika potomků se dočkal: http://en.wikipedia.org/wiki/Li_Ching-Yuen

Indičtí farmáři používají Cocacolu  Pepsicolu jako účinné pesticidy!

Coke, Pepsi = pesticid
Co bylo a minulého režimu standardem, je nyní jen speciální, těžko nalezitlnou  kvalitou!  
Potraviny po převratu, nechci Vám brát chuť, ale přečtěte si to !!!

Nabídka potravin, které jsou teď v obchodech, je skutečně rozmanitá. Na straně druhé se za touto "rozmanitostí" skrývají jen různé barevné obaly a krabičky, které obsahují prakticky totéž. Mnoho potravin, které bychom si dovedli sami vyrobit, se vozí přes půl Evropy a zátěž exhalacemi a znečisťováním životního prostředí je větší, než jejich samotná užitná hodnota a vliv na zdraví.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Do roku 1994 platily v Československu ještě z dob minu lého režimu zákonné normy, které nedovolovaly, aby klobásy obsahovaly mouku, aby jogurty obsahovaly škrob atd. atd.
Tyto normy byly zrušeny a v Česku začala doslova džungle.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Potraviny jsou dnes samá n á h r a ž k a .

Kravský tuk je nahrazován tukem rostlinným (sójovým).

Mléko, které je nápadně podobné emulzi na chlazení obráběcích nožů, se nesrazí, nejde z něj udělat domácí jogurt. Ale stojí 18,90 Kč. No - nekupte to !!!

Jogurty nejsou jogurty, je to jogurtová hatlapatla, do které je narván škrob nebo želatina, aby toho bylo víc. Jsou v tom usmrceny mikroorganismy. Ale stojí to 9,90 Kč. No - nekupte to !!!

Sýry nejsou sýry, ale náhražky, v nichž je mléčná bílkovina nahrazena bílkovinou rostlinnou (sója) anebo škroby.

Zmrzliny či šlehačka, ty se též nepotkaly s mlékem, dělá se to všechno z umělých náhražek. I v dražších zmrzlinách, které jsou deklarovány, jako mléčné či dokonce smetanové, je pouze odstředěné mléko a zmrzlina je "zkvalitněna" tukem rostlinným.

Kvalita některých másel není nic oslnivého, jsou nastavována vodou !!!

Většina čokolád, prodávaných v našich obchodech, nejsou čokolády, ale čokoládové imitace plné levných náhražek. Mezi tyto náhražky patří karabový prášek, který se vyrábí ze svatojánského chleba, jímž se ve Středozemí krmí ovce a velbloudi.

České párky jsou dnes z většiny plněny sójou, moukou nebo drůbežím separátem - co je to drůbeží separát ?. Z kuřete se vyjmou prsa a stehna, která se prodají zvlášť. Zbytek - tedy kůže, kostra, hlavy i se zobáky, krky, pařáty a vnitřnosti se rozmixují, přecedí, obarví na červeno a přidávají se do párků a klobás, v případě párků do 40 Kč za 1kg tvoří se sójou, chemikáliemi, céčky atd. jejich hlavní složku. Kdo kupujete dražší párky a nemáte-li je přímo z nějaké malé porážky, nejásejte. Tyto molitanové masokostní moučky se dnes přidávají i do dražších párků. Jak jsme však byli ubezpečeni Informačním centrem bezpečnosti potravin, z tvrdého strojního oddělování při výrobě separátu ( SOM - strojově oddělené maso ) se získá velmi jemná masová pasta složená z částic menších než 1 mm, takže nehrozí žádná újma na zdraví - &n bsp; akorát, že to žereme !!!

Pro zajímavost - separáty se vyráběly i dříve, sušily se a používaly se jako krmivo pro dobytek. Toto se vyrábí i dnes. Aby tento světle bledý šurvajs získal pěknou červenou barvu, narve se tam chemie. Pro potlačení pachů ze separátu samozřejmě existují různé chemické sajrajty.

Náhražkové prefabrikáty dnes pronikají i do takových výrobků, které vypadají navenek jako salámy či šunka.

Různé bůčky a slanina jsou dnes vyráběny zejména z přerostlých polských prasat, která mají jinou strukturu masa, než prasata česká, která jsou více masitá a jejich bůčky obsahují více masa. Na polských bůčcích, které se k nám jako přebytky dováží je samé sádlo, ale nekupte to. Je to bílý a bílé maso je přece dietní !

Hovězí maso, které obchodníci kupují od jatek jako maso z krav za pár korun, je prodáváno jako kvalitní maso z mladých býčků.

Ani milovníci ryb nemusí být ušetřeni podvodu. Máte rádi kraba?
Může se vám stát, že to maso deklarované jako krabí, je z tresek.

Do chleba se dnes přidávají pomleté zbytky starého chleba a pečiva, které se předtím neprodalo. Stroje tyto zbytky - které se dříve dávaly prasatům nebo se prodávaly za nižší cenu jako krmný chleba pro domácí užitkové zvířectvo - semelou a směs je dále upravována. Přidají se speciální směsi s enzymy, pak se míchá těsto atd. atd. a na druhém konci vyjede upečený chleba. Nevadí , že obsahuje sezam nebo mák a nebo lněné semínko - krásné ohnisko civi- lizačních chorob a alergií. Neustále se snižuje podíl žitné mouky z dřívějších 45% - na 20%.

U rohlíků se neustále snižuje hmotnost, ale i obsah tuku, (který zajišťoval křupavost), až na polovinu. Z rohlíků se stává gumová hmota, která druhý den ztvrdne a chleba je bez chuti.

Kečupy a hořčice - nejsou hořčice, je to voda s moukou nebo se škrobem, ve které je s bídou 10% skutečného kečupu nebo skutečné hořčice. Dnes už se na některých "kečupech" vyskytuje na druhé straně malý název "kečupová " či "rajčatová omáčka." Tyto blivajzy se v regálech tváří jako kečupy, ale viděly rajčata leda tak z rychlíku.

Maso, zejména dovezené, je "nastavováno" vodou, která je do něho injekčně vpravována. Do některých masných výrobků je pro změnu zase injekčně vpravována levná sójová bílkovina. Konzervy obsahují blíže nespecifikovanou hmotu, která nemá s kousky dobrého masa, které jsme nacházeli v socialistických konzervách, nic společného.

Landšmít, který se dřív vyráběl z masa a dal se nakrájený opéct nad ohněm, je dnes nedefinovatelný prejt z kůží a šlach slepený obarveným škrobem, který se vám buď po napíchnutí na klacek rozpadne nebo nad ohněm rozteče.

Lečo s klobásou již dávno není ta dobrá zelenina s klobásou, ale to lečo vypadá, jako by už jednou prošlo žaludkem a ta "klobása" je sójová.

Hovězí a vepřové maso ve vlastní šťávě nezřídka obsahuje i polovinu rozmixovaných kuřecích kostí a kůží, které se dříve mlely v kafilérkách na masokostní moučky pro zvířata. Ty "kvalitnější" konzervy obsahují kůže, takže když tato pochoutka na talíři zchladne, lze ji úspěšně použít jako lepidlo.

Paštiky a pomazánky jsou nastavovány škrobem, moukou a drůbežími separáty.

P r o š l é maso

ze supermarketů je očišťováno octovou vodou, nakládáno do marinád

a podáváno jako specialita k letnímu grilování.

Různé saláty jsou zakonzervovány tak, aby vydržely, ale skutečnou majonézu viděly leda tak z rychlíku.

Dorty a dezerty jsou vyráběny z náhražek, stejně jako různé oplatky a tyčinky.

Sirupy nejsou vyráběny z ovoce, ale jedná se o vodu z cukrem, ve které je ovocná příchuť.

Z českého piva se povětšinou staly „europatoky“ univerzální chuti vyrobené v systému CKT/HGB, který "přeskakuje" klasické zrání a dokvašování v ležáckém sudu. Univerzální jsou následky požití těchto chemikálií - rektální zvracení čili sračka. Skalní pivaři dnes přecházejí na 11° pivo, které má aspoň trochu úroveň dřívější desítk y.

Některá šumivá vína se nedělají tradičním zráním, ale vyrábí se jako sifón. Víno, které má úroveň vín krabicových, se nasytí CO 2 a prodává se v regále jako "šampáňo." Vzadu na vinětě se lidé s dobrým zrakem mohou dočíst, že se jedná o perlivé víno." A dalo by se pokračovat.

Pokud si někdo myslí, že když si koupí dražší výrobek, či dokonce výrobek značkový, že je zaručena vyšší kvalita, je na omylu. I značkové výrobky, prodávané v rámci celé Evropy, jsou v Česku vyráběné z náhražkových surovin.

Zmrzlina MAGNUM, která stojí stejně v Česku i Španělsku, se v EU vyrábí z mléka, v Česku z levnějších rostlinných tuků.Takových a různých dalších šmejdů žereme stále více a více, ale nezoufejme, bude hůř - podíl výrobků se stále vyšším obsahem náhražek bude růst.

Takové chuťovky, jako např. "dietní" drůbeží hamburgry, které se skládají z poloviny z drůbežího separátu a z druhé poloviny z vepřových kůží, jsou jen začátkem dalších inovací. Složení výrobků, které se uvádí na jejich obalech, bude psáno stále menšími a menšími písmeny, aby si ho už nemohli přečíst ani ti, co mají zrak v pořádku.

Čekají nás doby, kdy bu deme doslova "žrát" takové potraviny, jaké známe z francouzského filmu Křidýlko nebo stehýnko, přičemž autoři se budou inspirovat českým filmem „Návštěvníci“, kteří jedli amarouny.

Zatím jíme potraviny, které vypadají jako tradiční, ovšem jejich náplň je "božská" - jen Bůh ví, co v tom je !!!

Samozřejmě, že se dají koupit i dobré potraviny. Párky, které obsahují maso, jogurty bez želatin a škrobů, křupavé rohlíky, co vydrží do příštího dne, kečupy z rajčat apod. Je to však luxus !!!

Ano, to co bylo za socialismu s tandardem a normou - je dnes luxusem.

Stát bohužel dělá v dnešní době na lidech určitou formu podvodu, týkající se jejich spotřebního koše, potažmo životní úrovně. U potravin se sice vychází z jejich hmotnosti, nikoliv však kvality.

V Německu si takový bordel výrobci dělat nedovolí. I levné výrobky tam mají svoji úroveň, např.nejlevnější špekáček za 1,45 euro obsahuje 70% masa, v Česku za stejnou cenu koupíte "špekáček," který obsahuje pouze 27% masa.

Česko se v posledních letech stalo popelnicí či odpadkovým košem Evropy.

JUDr. Jaroslav Janeček
advokát, rozhodce při Hospodářské a Agrární komoře ČR
správce konkurzní podstaty u Obchodního oddělení Městského soudu v Praze
člen Syndikátu novinářů

____________________

Jiný facebookový diskutující uvedl, že také z dřívějšíhoi levného zimního zdroje vitamínu C, totiž z kysaného zelí se stal extrémně zakonzervovaný produktz, v němžř jsou všechny přínosné baktérie mléčnéhol kvašení mrtvé - a tak je tomuá i s obsahem vitamínu C.

A tady jsou zase plísně v pivu: http://www.novinky.cz/ekonomika/301803-nektera-lahvova-piva-obsahuji-plisen-zjistil-dtest.html

_____________________

A zde lamentují Američani, má to ještě nějaké položky navíc: http://worldtruth.tv/6-creepiest-lies-the-food-industry-is-feeding-you/ a zde trpíme my všichni: http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/2248-14-veci-ktere-byste-urcite-nechteli-vedet-o-potravinach

No a jestliu tohle není dfůvod vytřídit všechny výrobky Nestlé z nákupního košíčku, tak nevím (ale pozor, mrkněte na obrázek níže - pod koncern nestlé patří spousta značek, do nichž byste to neřekli!): http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/2122-sef-nestle-voda-neni-lidskym-pravem-mela-by-se-prvatizovat

___________________________________

Iluze svobodného trhu - potravinářstí a korporativismus:

 Nedávný investigativní pořad s producentkou Andreou Canning v týdeníku Dateline televizní stanice NBC poukázal na nové překvapující detaily o všudypřítomnosti chemikálií jak v běžných výrobcích denní potřeby, tak i v základních potravinách na trhu. Navázal tak na zveřejněné informace na webu ElephantJournal.com, které popisují, jak používání čistících prostředků a konzumace běžných jídel významně zvyšují v lidském těle hladiny BPA, ftalátů nebo triklosanu a s nimi samozřejmě i stovek či dokonce tisíců chemických aditiv.

http://www.vlastnihlavou.cz/televizni-producentka-sledovala-po-zmene-jidelnicku-bpa-moci-dosla-prekvapivym-vysledkum/

 jen miniatura o éčkách: http://mediafax.nova.cz/clanek/domaci/zakousnete-se-do-pamlsku-a-jite-peri-stetiny-nebo-vlasy-to-jsou-ecka.html

FDA - Food and Drug Administrtion, US agentura achvalující potraviny a léky připravuje pravidla omezující pohyb organické drůbeže venku - patrně, aby zvířata choaná ohavně stále mohla být nazývána organická. 

FDA a organcká drůběž

 Děti, které snědí za měsíc 12 a více hotdogů , mají až 9 krát vyšší riziko, že se u nich vyvine leukémie (zjištění lékařské fakulty Univerzity Kalifornie): 

Hotdogy a leukémie

 

_______________________________
Doporučení kniha : "Doba Jedová" a "Doba Jedová 2" - od prof. RNDr. Anny Strunecké Dr.Sc.: http://search.seznam.cz/?q=Doba+Jedov%C3%A1&aq=&oq=&sourceid=szn-HP&thru=
Co je na rozdíl od USA v některých zemích zakázáno - a rádi bychom, kdyby bylo zakázáno i u nás: http://www.naturalnews.com/041020_GMO_food_arsenic_toxic_ingredients.html#ixzz2XoGZa7Mj 
Jestliže u nás ej to hrozné, pak Američané už vůbec nemají co jíst! http://worldtruth.tv/usda-approves-3-dangerous-food-preservatives-for-meat-and-poultry/ a 7 druhů průmyslové potravy, kjterých je doporučeníhodné se vyvaropcvat /ang/: http://www.epyk.com/192/7-most-unhealthy-processed-foods-you-need-to-avoid/ - probém je, že Americký dozorí orgán FDA selhal natolik, že 98% púotrvin, které Američané jedí, by bylo v různých zemích zakázáno, kdyby se dozvěděli, že se tam objevili. 
A tady ovšem ovoří o aditivech, éčkách odborníci ve zcela přesvěčivém, přesvědčeném duchu: http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2922089 oponuje ovšem paní Anna Strunecká, autorka výš zmínné knihy.
Baktzérie McDonalds nejedí, proč byte měli VY?
baktérie McDonalda nejedí
 
toto asi nebude recese:  FB uživatel:
LOL! Turns out McDonalds Burgers is just Dog Food washed with ammonium hydroxide! (překlad:  ukazuje se, že burgry jsou žrádlo pro psy umyté v hydroxidu amonném a ten je také toxický)

Ammonium hydroxide is also HIGHLY TOXIC....

So the "MEAT" is actually unfit for human consumption before it is doused in a highly toxic chemical bath.... This Is CRIMINAL!!!!

http://politicalblindspot.org/hamburger-chef-jamie-oliver-proves-mcdonalds-burgers-unfit-for-human-consumption/
česky: http://hobby.idnes.cz/jamie-oliver-proti-mcdonald-s-dj7-/hobby-domov.aspx?c=A130815_120616_hobby-domov_bma a_ http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/2440-kampan-mcdonald-s-odhalila-nebezpecne-ingredience-v-hranolkach
https://www.youtube.com/watch?v=AzL-4AJKpv0
World's Oldest Hamburger? McDonald's Burger From 1999 Almost Looks New
www.youtube.comUtah man David Whipple has managed to hang on to a hamburger from McDonald's sin..
přišlo mailem:"Kuřecí zadky, které jsme házeli psům, se začali prodávat s kouskem zad v honosném balení s
pařáty a krky jako delikatesa.
Kvalitní vodu z vodovodu jsme vyměnili za sladké přesycené žbryndy.
Rohlíky se scvrkly o polovičku, kyselé mléko se nedá doma vyrobit, protože vznikne jedna
smradlavá odporně zapáchající tekutina, kterou udržíte v ústech jen do té doby, než ji rychle
nevyplivnete a to kamkoli.
Všechno, co bylo kdysi opravdu dobré, co mělo svoji hodnotu a tradici, jsme vlastně
vyměnili za drahé šmejdy v načančaném obalu.
Jsou i dobré věci.
Jenomže těch je stále méně a je třeba je pěkně dlouho hledat. Hledat, přemýšlet, číst
 nečitelné návody a obsahy, které nemáme šanci vidět, pokud si nevezmeme lupu........".
A ještě exkurze do potravináčřské lékárny: Štefan Borovský
Jak nám příznaky odhalují co v Jak nám příznaky odhalují co v těle chybí. těle chybí.
Podívejte se, je to zajímavé… po dosažení určitého věku máme téměř všechny z těchto příznaků
způsobených nedostatkem potravin uvedených zde:
1. Obtížnost hubnutí
Co chybí: esenciální mastné kyseliny a vitamíny
Kde získat: lněné semena, mrkev a losos - mimo specifických doplňků
2. Zadržování tekutin v těle
Co chybí: ve skutečnosti je to nerovnováha mezi draslíkem, fosforem a sodíkem
Kde získat: kokos, olivy, broskve, švestky, fíky, mandle, vlašské ořechy, špenát,
koriandr, lněné semínko a doplňky
3. Sladké nutkání
Co chybí: nedosatatek chromu
Kde získat: celá zrna, ořechy, zrní, banán, špenát, mrkev + doplňky…
4. Křeče, bolesti hlavy
Co chybí: draslík a hořčík
Kde získat: banány, ječmen, kukuřice, mango, broskve, třešně, pomeranče a vody
5. Střevní potíže, plynatost, břišní nadýmání
Co chybí: živé lactobacilly
Kde získat: zakysaná smetana, jogurt, miso, a jako Yakult
6. Špatná paměť
Co chybí: acetylcholin, inositol
Kde získat: sojový lecitin, vaječný žloutek + doplňky
7. Hypotyreóza (způsobuje zvýšení tělesné hmotnosti bez zjevného důvodu)
Co chybí: jód
Kde získat: mořské řasy, mrkev, olej, hrušky, ananas, mořské ryby a mořské soli
8. Lámavé vlasy a slabé nehty
Co chybí: kolagen
Kde získat: ryby, vejce, libové maso, želatina + doplňky
9. Slabost, malátnost, nevolnost
Co chybí: vitamíny A, C, E a železa
Kde získat: zelenina, ovoce, libové maso a doplňky
10. Vysoký obsah cholesterolu a triglyceridů
Co chybí: Omega 3 a 6
Kde získat: sardinky, losos, avokádo, olivový olej
11. Sklíčenosti, apatie, smutek, zlost, nespokojenost, deprese, přání smrti
Co chybí: Peníze, moji drazí, peníze!!!
Kde získat: …to kdybych věděl, neměl bych všechny tyto příznaky
 Poučte se o pečivu a upečte si chleba  s Martinom Chudým: http://www.e-wellness.sk/sk/wellness-clanky/vyziva/vyrieste-problemy-s-nakupom-peciva_d49.htm
dětské menu z  fast foodu

Hlavních deset toxických látek dosud používaných u McDonalds: http://www.naturalnews.com/050567_McDonalds_toxic_ingredients_fast_food.html

s hamburgerem se stane tohle: http://www.extra.cz/chcete-videt-co-se-stane-s-hamburgerem-ve-vasem-zaludku-nechutny-experiment-vam-to-ukaze

...test při kterém se použila pro zalévání květin převařená voda a voda z mikrovlnky... dobře že tento vynález nepoužívám a všichni by to měli vykopat ze svých domácností a vrátit se ke starému, osvědčenému způsobu ohřívání jídla i tekutin- Už je několik let známé, že nejde o problém s ozářením něčeho, co projde mikrovlnkou, ale o poškození struktur (třeba DNA) v jídle, což způsobí, že ho tělo nedokáže rozpoznat. Mikrovlnné trouby nefungují na různých substancích různým způsobem. Cokoliv se do ní vloží, projde stejným destruktivním procesem. Mikrovlny zrychlí těkání molekul. Tento pohyb způsobí napětí, které naruší původní "vzhled" substance. Končí to zničenými vitamíny, minerály, proteiny a vznikají radiolytické příměsi, jež se v přírodě nevyskytují. Takž tělo takto upravenou potravinu uschová do tukových buněk, aby se ochránilo před tímto "mrtvým jídlem", nebo jej rychle eliminuje....  http://www.svetkolemnas.info/novinky/zdravi/1304-sokujici-test-s-mikrovlnkou-vam-otevre-oci 

Upozornění na knihu: http://www.rybkapub.cz/rybka/eshop/11-1-Novinky/0/5/158-Thilo-Bode-Podvody-na-taliri 

 

 Jak nás v ČR považují nadnárodní korporace za odpadkový koš? (via Daniel Rovný) Na fotce jsou dva identické výrobky německé společnosti Claus HiPP. Jeden zakoupený v drogerii DM za 55 Kč a jeden koupený v Drážďanech za 1,10 euro. Zatím co český výrobek má o mnoho nižší procentuální podíl masa, německý má skoro trojnásobek. Německý výrobek je bezlepkový, český má naopak přidaný cukr a nějaká éčka. Ten zakoupený v Německu je označený jako BIO a má uvedený původ surovin. Český BIO označený není a původ surovin uvedený není. V Německu koupený výrobek má výrobní šarži DE a číslo, zakoupený v ČR má výrobní šarži HG/CZ a číslo...A tečka na závěr německý výrobek je označený tím, že kuřecí maso je vhodné pro děti od 10 měsíců tak český doporučuje krmit děti od 7 měsíce. Kód výrobku a čárkový kód je shodný. 

Hipp

 

http://www.stream.cz/nejnovejsi/adost/10003518-rozdilne-slozeni-potravin-u-nas-a-v-zahranici

Nejezte nic co se objeví v televizi. Všechny dané výrobky jsou vyráběné za haléře a jejich kvalita se nehodí ani do koryta prasatům. V horším případě jsou na vás páchány chemické experimenty, jejichž důsledkem je zhoršení vašho celkového zdraví. 

Eating healthy

 

eating food-like products

Rostlinné tuky ve zmrlinách si vzal na paškál tým  A DOST: http://www.stream.cz/nejnovejsi/adost/10003023-nanuky-a-zmrzliny-z-rostlinnych-tuku 

A jaké jsou praktiky v lahůdkách supermarketů ?: http://prekvapeni.vlasta.cz/magazin/pribehy/ze-zivota/varovani-od-zeny-za-pultem_717.html

Pozor na bělící prostředky pro potraviny: http://zpravy.aktualne.cz/domaci/skodlivina-zvysuje-riziko-cukrovky-urady-ji-sledovat-nebudou/r~a1eb101a9d9c11e4833a0025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_campaign=A&utm_term=position-1 

Tajemství marketingu potravin
www.seberizeni.cz
Myslíte si, že vás reklamními triky nedokážou zmást? Podívejte se na tuto krátkou přednášku, kde vám bude expertem obchodního marketingu odhaleno tajemství, skrývající se za potravinářskými výrobky. Podobné příspěvkyEsther Hicks:

http://tn.nova.cz/tema/7472-potraviny-na-pranyri 

šťastná zvířata

Žlutá smrt 2.díl
Děsivé následky toho, že naše země je v posledních letech zaplavena poli s řepkou olejkou. Ta je totiž stříkána koktejlem chemických látek, které ničí zdraví zvířat i lidí, např. mohou způsobovat rakovinu a ohrožovat plod v těle matky. Tisíce lidí žijí v obklíčení této žluté smrti, ze kterého není úniku. Přitom Česká republika už před dvěma lety přijala Národní akční plán ke snížení používání pesticidů, jenže ho nikdo nedodržuje. A používání nebezpečných pesticidů místo aby klesalo, roste. Následky nikoho nezajímají.

http://www.stream.cz/nejnovejsi/adost/10004222-zluta-smrt-2 

http://www.info.sk/sprava/37471/video-sliepky-z-klietkoveho-chovu-po-prvykrat-vonku/

  Podle nové směrnice EU si mohou státy obchodní politiku v řetězcích regulovat jak chtějí: http://video.aktualne.cz/dvtv/byznys-supermarketu-je-hra-velkejch-kluku-rika-roman-vanek/r~168968864a4611e494d7002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_campaign=B&utm_term=position-1

Česko má největší supermarketovou plochu v celé Evropě, říká šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk. Zahraniční řetězce podle něj vymýtily české...
VIDEO.AKTUALNE.CZ

Mopnsanto - producent GMO a zemědělské chemie: http://suta.blog.respekt.ihned.cz/c1-63740170-glyfosat-nejbeznejsi-pesticid-na-ceskych-polich-nove-zarazen-mezi-karcinogeny 

Nšmoc z umělých sladidel: http://worldtruth.tv/artificial-sweetener-disease/ 

VELMI DŮKLEŽITÉ VAROVÁNÍ od podagogů z potravinášské průmyslovky v Podskalské - hygiena výroby našich potravin šla tak dolů, že úmrtnost na salmonelozu se z průměrných 12 posob ročně za komunistů vyhoupla ke třem stovkám mrtvým ročně nyní!!!!

 

 8.8.2015 a další bouda na zákazníky, na ty, co by si přžáli ekoprodukty - http://denikreferendum.cz/clanek/20973-obchody-sklizeno-hlasaji-u-nas-vite-co-jite-ale-nemluvi-pravdu

 

Seznam a roztřídění éček :http://www.kaloricketabulky.cz/ecka/

Poslední hit - padělaná rýže: http://ceskoaktualne.cz/2016/11/zpravy-k-zamysleni/nebezpecna-umela-ryze-je-vsude-zjistete-jak-rozpoznat-pravou-od-falsovane/ 

amiourful
Bioranger, vášnivá sběračka hovínek, z nichž po domácku kuje zlato, správce i pro nefejsbukáře otevřené stránky Alternativní ekonomické školy proti dluhovému otrokářství

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Komentáře

klokan

    Snad naši ctění jogurtáři při pokusech o inovace svých šizených výrobků, přihlédnou i ke zvýrazňovačům chutí. Například ke zvýrazňovači zn. SENOMYX. Nejedná se o směsku různých usušených travin, jak by napovídal název, ale nějak vypreparované části ledvinových buněk zhynulých zdravých lidských buněk z potracených novorozeňat, které mají aktivovat chuťové receptory konzumentů, aby se jim tedy například malo slazená potravina, například Pepsi Cola zdála ještě sladší. Takže i například jogurt zn. Danone popř. Florián od fy. Agrofert, nebude třeba přislazovat. Postačí vzbudit u konzumenta zdání pocity sladkosti i když se bude ve skutečnosti jednat a slanou potravinu ? Tedy po přečtení předvčerejšího Zvědavce mi opět vstaly, alespoň teoreticky vlasy hrůzou na hlavě. Jestliže si uvědomíme nad čím vším vlastně bádají  ziskuchtivým kapitalistům poplatní pseudovědci, nabízí se i úvahy o vyšilování k virtuálním realitám. Skutečností se stanou předpovědi ve sci-fi románech. V živných roztocích budou uloženy toliko lidské mozky, jimž bude simulováno, že žijí život člověka. Již vlastně nepostačí ani blahoslavené amarounové želé. Za daného stavu lidské civilzace pocit jistoty může  vlastně vzbudit vypitý denaturovaný líh, abychom byli rádi, že vidíme.

Vladimír Štingl

Pane Waltere, udělal jste mi "chutě"..... Vůni chleba a housek z pekárny v Sedlci-Prčici z 50.-60. let už asi nikdy nezapomenu..... No, občas chutná i "chemie"... nakonec, vždyť už jsme dostatečně "adaptivní" ropáci.... Perfektní doplnění a vysvětlení. Díky. Zdravím Vás.

heriot

Víte pani Amiourová, modifikované škroby se dnes přidávají téměř všude, nejen do kečupů, take třeba  pekařských výrobků, chleba atd., no prostě všude, je to látka, kterou potravinářští výrobci přímo milují.   Doby kdy jste v mraženém krému lízala smetanu jsou dávno pryč..

A co se týče toho L. casei imunitas, dnes L. casei danone, tím se netrapte. Pod tím honosným názvem se neskrývá nic jiného, než klasická bakterie mléčného kvašení rodu Lactobacillus casei a ty názvy na Actimelu jsou jen marketingovým trikem firmy Danone, která si to imunitas k tomu prostě přidala, zní to lépe, uznejte, vypadá to jako něco extra...

Ale tyto reklamní triky samozřejmě nic nemění na tom, že probiobakterie obecně, ať Lactobacilly či jiné, jsou skutečně prospěšné lidskému zdraví.

amiourful

modifikované škroby se nyní přidávají ve velkém zejména do kečupů -  nevím, zda existují výjimky.

A také jsem zjistila, že Actimel, ač dnes chutná stejně jako před lety, již není označen , ž obsahuje L. casei imumnitas (nebo imunitas?) - nyní je označen L.casei danone.

Vladimír Štingl

Krásné Údolí, nikoliv Březno..... Zdravím

heriot

Zdravím a díky za uznání pana Štingle, trochu se tou problematikou zabývám i profesně. Ohledně Hollandie jsme vskutku jedné krve, od jejích vzniku což už je více než 20 let jiný jogurt nekupuji, je to skutečně mimořádná kvalita. Stejně tak ohledně zakysaných mléčných výrobků, ty považuji za mimořádně zdravé a přínosné. I proto jsem reagoval promptně na ten blog.

heriot

Ale paní Amiurová, já si  stran těch škrobů přiznávat nic nemusím, vždyť jsem Vám to sám psal...:-).

Dá se ovšem předpokládat velmi důvodně, že většina kukuřičného škrobu je již  vyráběna z GM kukuřice. To je jeden z důvodů, proč se osobně kukuřici pokud možno vyhýbám a ani si již nevařím svůj dřive oblíbený pudink, protože i ten se dělá již ze škrobu kukuřičného.

Nicméně já jsem Vás neopravil proto, že bych obhajoval GMO, ale proto že to jste původně psala, prostě nebyla pravda.

Ani se s Vámi nepřu o důvodech použití modifikovaných škrobů, ty jsou jednoznačné - technologické a finanční, výrobek zahušťují, homogenizují a také nastavují - takže dobrý kšeft.

Ovšem samy o sobě nejsou a nemohou být modifikované škroby nijak nebezpečné. Kdyby se škrob vyráběl z brambor jako dřív nikoliv z GM kukuřice nebyl by žádný důvod se jim vyhýbat.  I chleb je vlastně vyroben z fyzikálně (vysoká teplota) modifikované pšenice že, a v přírodě se normálně nevyskytuje.... Tepelná, fermentační či jiná úprava potravin je běžná.

V našich potravinách se ale vyskytuje mnoho skutečně nebezpečných látek. Možná i zde může být jeden z důvodů vzniku hoaxů obdobných tomu Vašemu o jogurtech - odvézt pozornost od toho skutečného nebezpečí či předem znevěrohodnit zprávu o takovém nebezpečí. Znáte to, říkám tomu "syndrom pasáčka koz". Podle té známé pohádky. Tak dlouho pasáček varoval před vlky, kteří neexistovali, až mu pak nikdo nevěřil když opravdu přišli.... Proto je škoda, kdyz se tomu lidé z neznalosti propůjčují a šíří to dál - viz váš blog.

amiourful

Pane štin

gle, zkraťme to - budu mondéní! slyšel jste již někdy o tom, že pro buňk,ui může být  důležité i to, jakou konformaci má látka, která do ní vstoupí? A že jinou konformaci vytváčří příroda a jiná vzniká v laboratoři?

Vladimír Štingl

Pane Waltere, hlubokou poklonu a poděkování. Nejsem odborník na potraviny, ale je mi jasné, že to je jedna z existenčních otázek pro každého z nás a tak se doslova sbírají bludy a info, které často nemají s realitou vůbec nic společného, spíše bych řekl, že jde o šíření poplašných zpráv. Ale vždy zůstane - "ALE...."

Pohyboval jsem se dlouhé roky mezi "potravináři", hodně jsem se poučil, naučil, neustále jsem se ptal, sondoval a "vyzvídal". Myslím, že snahou těch, které jsem poznal bylo vždy vyrobit kvalitní, zdravotně nezávadnou, poživatelnou a chutnou potravinu.... To ostatní už vyplývá z toho, co nepřestanu tvrdit a co přinesla "doba" - vše je zmrzačeno slovy ZISK, KONKURENCE atd.... ale to je opakováním opakovaného. Že se obecně do východního bloku valí "západní" humus si myslím, není daleko od pravdy.....A Poláci a "naši obchodníci" se tomu přizpůsobují, cenová válka" a výrobci nemají žádný prostor, aby to do nekonečna vydrželi.....

Ale paní Kateřina někdy předkládá informace, které je jednoznačně nutné "prosívat" hodně hustým sítem. Když jsem jako laik četl její blog, tak jsem byl "poněkud" zkoprnělý nad některými tvrzeními, které jste Vy uvedl na správnou míru, alespoň podle mých chabých znalostí z hlediska genetiky, zpracování potravinářských surovin, syntetikých přísad atd.

A doslova jsem se začal smát, až dorazila manželka, zda mi s konečnou platností "nepřeskočilo" - a následně se přidala po přečtení této stránky také - držel jsem totiž v ruce 400 g Hollandii, kterou jsem trvale v chladničce "zásoben", léta ji mám jako jednu ze základních potravin a už se to nezmění.... Bylo mi doporučeno pouze omezit "dávky", protože jsem po "GO motoru" v IKEMu a protože ostatní "díly" a "příslušenství" už také jeví známky opotřebení jsem nucen omezení rámcově dodržovat, abych nedělal blbce z lékařů, kteří mě zde udrželi a samozřejmě i ze sebe ignorantského vola a "hrdinu"...., aniž bych byl hypochondr a vyhýbal se jakékoliv práci jako v dřívějších dobách. A myslím, že právě Hollandia z Krásného Března byla a je jedním z "opěrných pilířů" občasného vylepšení stravovacího režimu.....

Takže díky, popřál jste mi doslova a do písmene, na rozdíl od paní Kateřiny, DOBROU CHUŤ. Oceňuji racionalitu Vašich komentářů. Zdravím Vás.

Ještě poznámku, jsem přes 20 let "závislákem" na jogurtových, kysaných výrobcích. Neměl jsem a nemám sebemenší příznaky zúžení, rizika ucpávání krevního řečiště, vše plně "průchodné". Ale vše podléhá změnám.... Bude, dle mého názoru, ještě hodně dlouho trvat, jestli vůbec někdy, než proniknou lidé do všech těchto složitostí a zázraků lidského těla.... stejně i toho abstraktního, co je spojováno s duší, morálkou, charakterem, myšlením, emocemi.... Jsem rád, že paní Kateřina přinesla opět velmi zajímavé téma a nejen, že jsem se poučil, ale i zasmál a poskytl zdejším účastníkům, aktérům něco osobního, aby to zde nebylo jako diskuze počítačů, namísto lidských bytostí.

Takže, oba Vás zdravím a pohodu do dalších témat.

amiourful

:D  Až si přiznáte, že modifikované škroby, tedy škrřoby vyrábě+né modeifikací šškrobů,  se vyrtábějí i ze škrobů z  transgenních rostlin, přiznám vám určitýž nárok na chytrost. sorry.  Do výživy byly modifikované - jak typické - zařazeny z výrobní pohodlnoísti, s vizí zlevnění suroviny a s představou určitých marketingovbě výhodných parametrů,  nikoliv z důvodů výživových a to bez toho, že  by někdo věděl, co tyto molekuly udělaqjí. Buďte vděčen za první výásledky. Jinak nevím, co bych vám řekla,je těžké se s někýžm bavitg, kdo nechce rozumět. A propos - fyziologii jsem měla, když jsem studovala potgravinářství. Modifikované škroby jsou látky vzniklé modifikací nikoliv genetickou, nýbrž chemickou, a s jako takovými je s nimi problém protože jsou a) vysokomolekulární - ovšem v této poídobě se v přírodě vůbec nevbyskytující, takžře pro tělo značně cizorodé.

heriot

No, paní Amiourová, moc jste to nevylepšila. Ta Vaše první věta by zasloužila zarámovat. Paní je možná rozumná, nicméně by se tedy měla věnovat tomu čemu rozumí. Geneticky modifikované škroby prostě neexistují, ten termín je nesmysl. Ano existují škroby získané z geneticky modifikované kukuřice, ale to je něco zcela jiného, protože modifikovaný škrob je škrob výrazným způsobem upravený ať pochází z kukuřice jakékoliv.

Mluvíme-li v souvislosti s jídlem o vstřebávání pak mluvíme o práci trávicí soustavy, nikoliv o buněčném metabolismu. Víte jogurt jako takový se do buńky opravdu nedostane. Potrava, která se dostane do střeva je štěpena na základní stavební jednotky a až ty pak prostupují stěnou střeva do krve či lymfy a pak už se opravdu nepozná zda např. ta konkrétní aminokyselina je z mléka či živočišné tkáně. Vy jste se také nezmínila, která konkrétní strávená a rezorbovaná složka z mléka by to měla vlastně ty nešťastné naše cévy "ucpávat"...

No, a když se něco ve střevě nevstřebá, tak to jak vidno cévu opravdu ucpávat nemůže. Vidíte, že tyto laické bláboly mají ke skutečnosti hodně daleko.

Osobně se domnívám, že "teorie" o ucpávání cév mlékem vznikla kdysi v hlavě u někoho vzděláním příliš nepolibeného, kdo se v příloze MF Dnes dočetl v nějakém špatném článku  o vlivu mléčného tuku na hladinu cholesterolu a vztáhl si problematiku tuku a cholesterolu pouze k mléku. Ruče to vložil na internet a tam jak známo takové věci už žijí vlastním životem. Tento prastarý a omšelý hoax to dokazuje.

Neztracejte čas takovými nesmysly, raději si kupte dobrý čistý bílý jogurt, nejlépe tu Hollandii, když ji otevřete, uvidíte tam syrovátku, což je známka, že tam ani tajně nebyl přidán zahušťovací  škrob. A k tomu si přečtěte nějakou skutečně odbornou literaturu o blahodárném vlivu probiotik na funkci zažívací soustavy...

amiourful

máte smůlu - autorka uvádí - přesně říká "U modifikovaných škrobů z kukuřice stejně jako u transgení kukuřice", transgenní je GMO,. modifikovaný škorb  je modifikovaný ščkrob  modifikováním, ale může být naqvíc ještě GMO.

Víte, s těmi násnosy ve střevech a v cévách - s tím si také kdosi dal práci v případě novodobých margarínů,. sice jsem ještě nenalzeloa to pravé, ale toto postačí - toto je z roku 2007: http://www.hoax.cz/hoax/margariny-a-zdravotni-riziko-rama-s-nama/ - vypadala původně jinaki, jak mne přesvědčuje zpráva, kterou jsem tehdy jsem provozovateli serveru hoax napsala: (omluva za překlepy):
Dobrý den,
dovoluji si Vám jako ing. chemie potravin napsat, že popis problematiky margarínů na Vašem serveru je správný - a nikoliv hoay! Je nutné si neplést, že ztužené rostlinné tuky - jsou také hydrogenované a mají zhruba stejně nulový přínos jako margaríny - ovšem reklama klade nesmírný důraz na to, že donich byla přidána kapka rybího tuku a nějaké ty vitamíny! Poodobně si Vás dovoluji upozornit, že nikoliv hoaxem, nýbrž pravým a nefalšovaným podvodem je prodej 10ml aktimelu - jehož mýtus vysoce účinného léku vznikl pouhým zaregistrováním jedné běžné acidofilní kultury pod sofistikovaným jménem l. casei imunitas! Ta kultura je stejně účinná jako kultury v kefáru, ale vy jste naletěl natolik na reklamu a zprávy konzumentů, že za přislazení a dochucení jste ochoten za 100 ml platit tolik, jako za 0,5 litru běžnějšího kefíru nebo acidofilního mléka.

vidím, že server hoax slouží jisté lobby a hledám dále, dokonce už na actimelu není uvedena jako kultura l. casei imuniutas, nýbrž jiná. 

tato paní je docela rozumnáu, a vysvětlíá vám, že to, co se váím usadí v cévách není to, co jste pozřel, ale to, co je tak nestravitelné  použité v tomto smyslu, není to, co neprojde skrz stěnu střev,a, nýbrž to, co není schopna strávitz BUŇKA, to  co vytváří špatně vyloučitelné metabolity! http://www.margit.cz/cholesterol-kde-je-pravda/

 

Jinak qale s paní doktorkou m,oc nesouhlasím, souhlasím s těmi, co tvrtdí, že jsme geneticky adfaptováni na zde tradičně přístupnou stravu, a že dokud našií předci jedli sýádlo, tlustí nebyli a nárůst obezity se nepočítá jen  od počátku automobilismu, ale shodou okolností i od změn jídelníčku a přechodem na možná méně strčavitešlný řepkový olej, možná ani slunečnicový a rašídový není extra vynikající, snad by byl dobrý lněný či konopný v našich podmínkách, pokud jste český muslim. :D

Jinak ale nánosy ve střevech, zejména nejíte-li dost rostlinné stravy jsou také problém, a dokon ce i ty krátkodobé, ale pravidelnéí, ovlivňují podobu vaší střevní mikroflory. Ta pak také vytváří různmé až hrůzné metaboliy.  Na internetu bylo posáno, jak došlo k vyvinutí vraždící Escherichia coli - nevhodnou potravouá krav.  Už bohžel nevím, jak to bylo. Nedávali jim seno, nýbrž něco, nač jejich žaludek zařízen není, patrně kukuřici.

heriot

Tak jste paní Amiourová cosi nelibě zapáchajícího sebrala. Tento typický hoax plný nesmyslů a polopravd putuje po internetu již mnoho let. Už ve Vaše přetisku je tolik odborných nesmyslů, že vyvracet je by zabralo příliš mnoho času. Bohužel tyto hoaxy obsahují vedle snůšky nesmyslů ohromných i malých, také malé množství údajů pravdivých a v tom je jejich nebezpečí.

Uvedu několik typických příkladů.

Kukuřičný škrob není samozřejmě modifikovaný geneticky, "geneticky modifikovat" se daji pouze organizmy živé. Tento škrob získávaný z kukuřice je modifikovamý fyzikálněchemicky, to s genetikou nemá opravdu nic společného. V čistém bílém jogurtu navíc tento škrob mít nesmí, pokud v jogurtu je, tak výhradně v jogurtu ochuceném, kdy se tam dostane s přidanou složkou.

Bakterie rodu Corynebacterium. Jsou to saprofytické, potencionálně patogenní a patogenní bakterie, které se v žádném případě nepoužívají při výrobě jogurtů. Při výrobě jogurtů a ostatních zakysaných mléčných výrobků se používají zákysové bakteriální kultury v nichž jsou nejvíce zastoupeny bakterie mléčného kvašení.

Pokud organizsmus něco nevstřebá, tak to opravdu nemůže způsobit ucpávání cév, protože to opouští střeva nevstřebáno..Nevím jakou máte obecně povědomost o fyziologii a anatomii, ale to tvrzení je skutečně zcela mimo realitu.

Zatím není známa žádná studie, která by potvrzovala údajnou nebezpečnost jogurtů (mluvím o skutečných jogurtech), ale je známo mnoho studíí, které prospěšnost potvrzují. Každý se musí rozhodnout čemu dá přednost, seriozním vědeckým studiím, staletým zkušenostem s konzumací zakysaných výrobků, nebo těmto hoaxům...

Pravda je v tom, že mnohé jogurty jsou velmi chemicky zatížené hmoty, které s čistým jogurtem už nemají nic moc společného. A právě ty jsou nám reklamou nejčastěji vnucovány. Pravda je že nejlepší dosud přirozené jogurty jsou Hollandie. Škoda, že tento užitečný údaj je ve Vašem příspěvku zabalen do tolika nesmyslů, že se v nich spolehlivě ztratí....