Vítejte v éře americké Stasi…

stasi
15.8.2022 08:41
Češi nejsou k USA lhostejní. Jedni jako Alexandr Vondra je milují pro jejich světové imperiální vedení světa, druzí ji ze stejného důvodu amerického četníka nade vším a nad každým odmítají. Není to moudrý vztah. Není Rusko jako Rusko a není Amerika jako Amerika. Když se s podporou Američanů dostal k moci Boris Jelcin, který dokonal rozvrat Ruska po pádu Sovětského svazu, vydal jej v plen liberálům a když bylo zapotřebí nechal střílet na budovu ruského parlamentu, patřil jsem k těm, kdo se Ruska děsil, tím spíše, že mu Američané tleskali, jeho nástupce Putin už dnes učinil z Ruska jedinou geopolitickou velmoc, která zdárně je schopna čelit dnešní Bidenově válečnické Americe a jejím západním satelitům.

Takže zatímco Bidenova Amerika navázala na militaristickou Ameriku George Bushe mladšího s jeho válkou v Afghánistánu i Iráku, Trumpova Amerika poprvé od roku 1945 nezahájila žádnou válku. A zatímco Biden je v čele protiruského křižáckého tažení, jediný Trump má sílu na to, aby s Putinem uzavřel mír a ukončil válku Západu proti Rusku. A tak současné snahy amerických donucovacích orgánů, které zorganizovaly nikdy v minulosti nevídanou razii v sídle bývalého amerického prezidenta v nápadné časové souvislosti s podzimními mezivolbami do Kongresu a Sněmovny reprezentantů, jsou zřejmě jedním z posledních útoků demokratů proti možné změně… Protože v USA na rozdíl od nás přes všechny jiné problémy existují pluralitní média, začtěte se do článku hlavního editora internetového portálu Newsweek, který podává jeden pohled na to, jaká je dnešní Amerika a zda může být pro nás oním ostrovem svobody, za který je vydávána (pro Alexandra Vondru jistě vždy, pro mne jen někdy, nyní určitě ne):

 

OSH HAMMER , NEWSWEEK, NÁZOR EDITORA A HOSTITEL, "JOSH HAMMER SHOW"

NA 8/12/22 V 6:30 AM EDT

„Pondělní šokující záběry policejních sirén řvoucích před Mar-a-Lago, velkolepým sídlem bývalého prezidenta Donalda Trumpa v Palm Beach na Floridě, nebudou brzy zapomenuty.

O razii FBI v Mar-a-Lago, která tyto sirény vyvolala, již bylo řečeno a napsáno mnoho: "pobuřující", "bezprecedentní", okamžik "překročení Rubikonu". To vše je bohužel pravda. Snaha národního aparátu pro vymáhání práva provést před úsvitem razii na hlavního stranického rivala – zvláště když je tímto soupeřem předchůdce hlavy státu a možná i budoucím oponentem – je opovrženíhodným aktem surové politické krvežíznivosti. Je to akt, který se mnohem více hodí k rozpadající se pekelné díře, jako je Venezuela nebo země třetího světa v subsaharské Africe, než je to země, která měla být, podle údajného bonmotu Benjamina Franklina, "republikou, pokud si ji dokážete udržet".

Zdá se, že Amerika vyhrála studenou válku jen proto, aby viděla, jak se její vlastní federální aparát pro vymáhání práva a národní bezpečnost proměnil ve verzi staré východoněmecké Stasi – a sotva tři desetiletí po pádu Berlínské zdi.

Čtvrteční tisková konference generálního prokurátora Merricka Garlanda, pozoruhodně defenzivní a vzdorovitého tónu, nerozptýlila žádné obavy ani neuklidnila žádné kritiky.

Mnoho apologetů Bidenova režimu je venku v plné síle, což naznačuje, že razie byla nezbytná, protože Trump bránil návratu existenčně životně důležitých dokumentů. To je prokazatelně falešné.

Zaprvé, ať už měl Trump ve svém soukromém vlastnictví Mar-a-Lago jakékoli dokumenty, nebylo tam absolutně nic, co by bylo pro Bidena, Garlanda a ředitele FBI Christophera Wraye nové; Trump je mimo úřad už téměř 19 měsíců. Za druhé, jako bývalý prezident měl Trump jednostrannou, plenární pravomoc odtajnit jakýkoli dokument, který chtěl odtajnit – tečka. Bez nahlédnutí do konkrétního příkazu k prohlídce je tedy nemožné zjistit, zda dokumenty, které federálové požadovali, již byly odtajněny. Zatřetí, všichni bývalí presidenti dostávají různé doplňky financované daňovými poplatníky, mezi nimi zaměstnance s bezpečnostními prověrkami a zabezpečenými zařízeními (SCIF) pro vedení utajovaných záznamů. Jednoduše se nechce věřit, že by hrozilo, že jakýkoli dokument v Mar-a-Lago padne do nesprávných rukou.

Z pondělní bezprecedentní razie lze vyvodit tři hlavní závěry – epochální okamžik v historii amerických donucovacích orgánů, který otevřel Pandořinu skříňku, která se nikdy nevrátí na své místo.

Za prvé, zdá se, že Trumpovy fundraisingové a podpůrné metriky se jen zvýšily kvůli jeho vnímané mučednické smrti, což posílilo jeho vyhlídky v jeho pravděpodobných nadcházejících republikánských prezidentských primárkách v roce 2024. Vzhledem k tomu, že tento efekt "shromáždění kolem vlajky" byl tak snadno předvídatelný, zdá se pravděpodobné, že to byl faktor v Garlandově rozhodnutí schválit nájezd. Zdá se, že režim si myslí, že od té doby, co v roce 2020 porazil Trumpa, může tak učinit znovu v roce 2024.

Další dva závěry jsou ještě hanebnější.

Druhým závěrem, který je třeba vyvodit, je, že všichni konzervativci v posledních několika letech bijí na poplach ohledně spirály, která se vymkla kontrole dvoustupňového systému spravedlnosti, a nyní je ospravedlněna. Bidenův režim se vůbec neomlouvá za to, že se zaměřuje na politické oponenty

Třetí a poslední závěr je nejděsivější: Bidenův režim prokázal svou ochotu a vlastně i dychtivost dovést Ameriku do dosud bezprecedentních hlubin zkaženosti – a učinil tak z velmi jednoduchého důvodu, proč to dokázal. Neboť to byl akt moci jako moci – akt veřejného ponížení, jehož cílem bylo přimět politického oponenta, aby jednou provždy poklekl před režimem.

Vítejte v éře americké Stasi.“

 

Asi tak…

 

 

 

jiri-vyvadil
Vědět, co v politice nastane, mě baví...

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.