Může si Amerika dovolit další čtyři roky prezidentování J. Bidena?

biden letadlo schody
27.4.2023 11:12
Spojené státy si nemohou dovolit další čtyři roky Bidenova prezidentství, píše Chris Talgo v denním konzervativním online magazínu American Thinker. Bidenův dlouhý seznam neúspěchů na všech možných frontách dokazuje, že si druhé funkční období nezasloužil. A … Američané si nyní žijí hůř než před jeho zvolením.

Nyní, když prezident Joe Biden oficiálně oznámil, že bude kandidovat ve volbách v roce 2024, si Američané musí položit dvě důležité otázky.

Za prvé, může si naše země dovolit další čtyři roky Bidenovy politiky?

Za druhé, je vám dnes lépe než před příchodem Joea Bidena do Bílého domu?

Co se týče první otázky, dovolím si tvrdit, že většina Američanů – samozřejmě, pokud jsou k sobě naprosto upřímní – na ni odpoví rázným „ne“.

Proč si to myslím? Protože mám zdravý rozum a umím počítat.

20. ledna 2021, v den, kdy Biden složil přísahu, činil veřejný dluh Spojených států 27,7 bilionu dolarů. K dnešnímu dni dosáhl 31,7 bilionu dolarů.

Během posledních dvou let Biden podepsal americký záchranný plán v hodnotě 1,9 bilionu dolarů, zákon o infrastruktuře v hodnotě 1,1 bilionu dolarů a zákon o snížení inflace ve výši 370 miliard dolarů, spolu s řadou dalších zákonů, které zahrnují velmi vysoké výdaje.

Podle Heritage Foundation „budou deficity během fiskálního roku 2031 zhruba o 6 bilionů dolarů vyšší, než byly před nástupem Bidenovy administrativy k moci – to je asi 46 000 dolarů na každou domácnost v zemi.“

Navzdory tomu všemu měl Biden tu drzost oklamat celou zemi, když během svého projevu o stavu Unie v roce 2023 řekl: „Za poslední dva roky moje administrativa dosáhla snížení schodku o více než 1,7 bilionu dolarů – to je největší snížení v americké historii." Jak ukazují čísla, jde o absolutní lež.

Spojené státy si také nemohou dovolit ponechat jižní hranici dokořán další čtyři roky, protože už vyvolaly humanitární krizi, rozdmýchaly epidemii závislosti na fentanylu a posílily mexické drogové kartely. A to vše se stalo během Bidenova prezidentství.

Navíc nebudeme schopni vydržet další čtyři roky rasové propasti, „kritické rasové teorie“ v našem vzdělávacím systému, iniciativ na podporu rozmanitosti, spravedlnosti a začlenění na pracovišti, hodnocení ESG (Environmental, Social and Corporate Governance Assessment), které ničí naši ekonomiku a finanční instituce, transgender aktivismus pohlcující naši mládež, kriminalita bují v našich městech, zelená energie podkopává naše dodávky energie a další zavádějící rozhodnutí, která Biden přímo či nepřímo podporoval.

Pokud jde o druhou otázku, myslím, že lze s jistotou říci, že většina Američanů by na ni odpověděla rázným „ne“.

Pro začátek, bezohledné utrácení Bidenovy administrativy podpořilo masivní inflaci, která nyní maří kdysi legendární americký sen. Téměř šest z deseti Američanů nyní žije od výplaty k výplatě a drtivá většina z nich uvádí inflaci jako hlavní příčinu problémů s penězi, ukazují četné průzkumy.

A co víc, za Bidenovy administrativy se prohloubila příjmová nerovnost, ceny čerpacích stanic raketově rostou, ceny v obchodech s potravinami raketově vzrostly a celkový nesplacený dluh na kreditních kartách nyní přesahuje bilion dolarů.

Jinými slovy, podle téměř všech ekonomických měřítek jsou na tom dnes Američané hůře, než byli před Bidenovým vstupem do Oválné pracovny.

Zdá se však, že akutní a chronická bolest, kterou Američané zažívají, se prezidenta Bidena vůbec nedotýká, ačkoli jsme byli velmi dlouho přesvědčeni, že je ztělesněním soucitu.

Smutnou pravdou je, že prezident Biden selhal na všech možných frontách. Jeho neštěstí v zahraniční politice a katastrofální stažení z Afghánistánu posílily naše nepřátele v zahraničí. Jeho stupidní ekonomická agenda dělá Američany chudšími a ohrožuje status dolaru jako světové rezervní měny. Jeho sociální politika vyvolává v ulicích nepokoje. A jeho sklon používat mašinérii federální vlády jako zbraň proti politickým nepřátelům je bezprostřední hrozbou pro svobodu a principy, které jsou základem naší ústavní republiky.

Nyní s jistotou víme, že Biden bude v roce 2024 usilovat o znovuzvolení na druhé funkční období. Ale jeho žalostná bilance úspěchů a velmi dlouhý seznam neúspěchů nám dávají jasně najevo, že si druhou šanci nezaslouží.

Vybral a přeložil Jan Urbach

 

 


Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.