Připravme se na francouzskou vojenskou intervenci v nejbližší době

napoleon rusko 23
22.3.2024 07:32
Portál Newsweek ze dne 21, března přinesl dost podrobnou informaci o tom, jak Emanuel Macron systematicky vojenskou intervenci na území Ukrajiny . Je nepochybné, že by napětí v Evropě ještě více eskalovalo, ale Macron hraje vabank, ač zjevně nemá pro svůj postup souhlas ani Bidena ani Scholze.U Ursuly von der Leyen, která se na své předpokládané další období v čele Evropské komise stylizuje coby válečná prezidentka lze naopak očekávat souhlas. Zamysleme se nad článkem, ať víme, co nás čeká…:00

„Tlak francouzského prezidenta Emmanuela Macrona na vyslání vojsk na Ukrajinu by se ještě mohl ukázat jako první kostka domina oficiální vojenské přítomnosti NATO ve válkou zmítané zemi, i když ruské útoky na frontové linii a celostátní bombardovací kampaň pokračují.“ – píše David Brennan.

Připomíná, že francouzský vůdce koncem února řekl, že "není nic vyloučeno", pokud jde o oficiální nasazení vojenských jednotek NATO na Ukrajině, ačkoli jeho američtí a němečtí spojenci tuto možnost rychle výslovně a opakovaně vyloučili.

Macron následně udržel svou pozici, a dokonce získal podporu východních států NATO. Tento týden velitel francouzských pozemních sil řekl, že jeho jednotky jsou "připraveny" na jakékoli nasazení, což naznačuje, že 20 000 vojáků by mohlo být připraveno do 30 dnů. Paříž, řekl generál Pierre Schill, by dokonce mohla velet spojeneckým silám čítajícím 60 000 mužů.

Macron se vynořuje jako jeden z nejaktivnějších evropských vůdců ve vztahu k Ukrajině, který se snaží setřást své dřívější snahy o udržení a oživení kontaktů s Kremlem.

Autor připojuje názor Nicolase Tenzera , vedoucího pracovníka Centra pro analýzu evropské politiky a autor knihy Notre Guerre, řekl Newsweeku, že Macronůb obrat je "velmi upřímný". Prezident se podle něj domnívá, že postoj Německa, ale i USA, rozhodně nestačí a že se musíme ujmout vedení. "To, co řekl velmi jasně, je podle mého názoru v podstatě to, že už nemohou existovat žádné červené čáry," dodal Tenzer. "Právě teď neexistuje absolutně žádné tabu."

Co říci na závěr? Pokud si někdo myslel, že se situace bude zklidňovat a směřovat k jednání, tak se mýlí. Strana války byla značně posílena, protože Macron objevil v torně maršálskou hůl a zjevně se chce postavit Putinovi s cílem získat pro sebe před volbami do europarlamentu pro svou stranu body, a stát se opticky vítězem nad Putinem. Nepochybně nasadí do bojů dokonale vycvičené zabijáky, kteří po nuceném odchodu ze Sahelu jsou ve Francii k ničemu.

Napoleon svého času prchal z hořící Moskvy, kterou mu vlastenečtí Rusové zapálili pod zadkem. Když už dnes je fakticky poražen hlavní organizátor protiruského tažení Jo Biden, neuškodí, když bude poražen i nejvýznamnější evropský odpůrce Macron. Potřebujeme jiný svět i jinou Evropu.

 

Ilustrace: Historie říká, že útočník na Rusko musí být připraven nejen na cestu tam, ale také na cestu zpět.

 

 

 

jiri-vyvadil
Vědět, co v politice nastane, mě baví...

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.