Neokonzervativci připravují svět na nukleární válku

7.5.2022 12:34
Známý americký režisér, scénárista a producent Oliver Stone na Facebooku píše, že zběsilá protiruská propaganda vytvořila na Ukrajině ideální jeviště pro menší nukleární výbuch, který bude pochopitelně připsán na konto Rusů. Úspěch washingtonského pojetí války s neustávajícím obviňováním Ruska z nejčernějších zločinů by podle tvůrců takto vedené propagand mohl vést k nadějím, že předmětná nukleární událost, vedená pod falešnou vlajkou, by mohla vést k pádu Putinovy vlády, po čemž by nějaký nový Jelcin vrátil Rusko zpět do amerického područí. Čína by tak zůstala opuštěná a jako taková by se stala posledním cílem amerických hegemonistických choutek.

Takovýto vývoj není žádnou fantazií, je jen vyjádřením Stonova přesvědčení o neúchylném dychtění neokonzervativců po světovládě. Bidenovi podřízení ostatně tento pohled potvrdili, když prohlásili, že Amerika je ve válce, v níž Ukrajina představuje jen zástupný problém a cílem hlavním je ekonomické vyčerpání Ruska a svržení Putina.

Avšak akce vedená pod falešnou vlajkou není jedinou cestou vedoucí k nukleární válce. Rozšíření NATO o Finsko a Švédsko je cestou další. Washington nejen že tlačí vlády těchto dvou zemí, aby požádaly o členství v NATO, ale podplácí i jednotlivé členy obou těchto vlád, aby s žádostmi o toto členství už déle neotálely.

Zauvažujme nyní na okamžik, co by toto rozšíření NATO o další členy znamenalo. Jedním z důvodů ruské intervence na Ukrajině bylo příkré odmítnutí Washingtonu i NATO brát ohled na jakékoli obavy Ruska o jeho bezpečnost. Členství Ukrajiny v NATO je pro Rusko totálně nepřijatelné, takže z jakého důvodu bylo a je tak vytrvale Západem protlačováno? Anebo se zeptejme ještě aktuálněji: Proč se západní snahou přijmout Finsko a Švédsko do NATO lije benzín do už tak dost planoucího ohně? V současnosti je Skandinávie i státy na Baltu oblastmi bez nukleárních zbraní. Přijetí Finska do NATO by tuto alianci přivedlo ještě blíž k hranicím Ruska, což je vývoj, který Kreml už nespočetněkrát označil pro sebe za nepřijatelný. Ale zřejmě právě proto je v tomto okamžiku a tak usilovně prosazován.

Důvod je zřejmý. Konflikt, který byl uměle vyprovokován, je nutno ještě dále rozšířit.

A zcela jasné je tedy i toto: Finsko a Švédsko se chovají nezodpovědně a ještě víc destabilizují současnou situaci, když a zrovna v tomto čase žádají o vstup do NATO. Dmitrij Medveděv to dostatečně objasnil, když řekl, že členství v NATO by bylo též koncem Baltu bez nukleárních zbraní. A že čím víc NATO na ruských hranicích bude, tím víc se zostří světová nerovnováha, kterou Rusko bude muset napravovat dodatečným rozmístěním svých nadzvukových nukleárních raket.

A jak si vlády Finska a Švédska mohou vůbec myslet, že svou účastí v NATO zvýší svou bezpečnost, když výsledným efektem této účasti bude fakt, že ze svých zemí učiní jen další z cílů nukleárních zbraní? Vždyť Finsku a Švédsku žádné nebezpečí, pokud ovšem nevstoupí do NATO, ze strany Ruska nehrozí. Nikdo se zdravým rozumem tudíž nemůže členství Finska a Švédska v NATO

považovat za cokoli jiného než za svévolný akt světové destabilizace.

Každý si musí dnes uvědomit, že současná ideologie světovlády neokonzervativců je ideologií expanzivní. A je to americké impérium, které expanduje směrem k Rusku, a není to Rusko, které by expandovalo směrem na Západ. A je v té souvislosti udivující, jak vzhledem k této skutečnosti dokáže protiruská propaganda líčit současnou situaci tak, jako by tomu bylo přesně naopak.

Jak mí čtenáři vědí, trápí mě už roky obava z toho, že mírné reakce Ruska na provokace Západu s sebou přinášejí další a ještě nebezpečnější provokace, které mohou vést až k nukleární válce. A všiml jsem si též, že podobně uvažuje i vláda Číny, když její mluvčí prohlásil, že Čína nemůže od Washingtonu přijmout žádné provokace, protože ty by jen vedly k provokacím dalším a ještě nebezpečnějším.

Kremelská politika spoléhání se na rozum, jednání a dobrou vůli není ze strany Západu opětována, a bohužel, ani kremelská omezená vojenská operace nebyla a není vedená s dostatečnou tvrdostí, která jediná by snad mohla Západ přesvědčit, aby svoji politiku provokací zavrhl. A tak se zdá, že Washington bude ve svých provokacích pokračovat tak dlouho, dokud i ona pověstná fatální linie nebude překročena.

Překlad: Lubomír Man

lubomirman
Jsem spisovatel a publicista (Obrys Kmen, Outsidermedia, Nezakladnam, Halo noviny atd.)

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Komentáře

Standa

Rusko postupuje zvláštně, přisuzuji to Antirusům v Rusku, kteří dostali výložky od Američanů v 90. letech a ti si vychovávali následníky v rodinách. Běžně zrazují svůj národ ve prospěch Američanů. Svědčí o tom fakta, že tito lidé jsou hlavně ve vedení státu a komplikují vedení akce. Fakt - průnik ukrajinských vrtulníků s útokem na ruské území. Nebyli nikým obtěžováni, žádnou protiletadlvou  obranou - z toho plyne, že někdo z ruských generálů zajistlil bezpečný letový koridor k útoku na Rusko a zajistil jim i bezpečný návrat !  Dále - všimněte si, že nebyly provedeny žádné útoky na veleni v Kyjevu ! Nu, všichni vědí, že velení v Kyjevu je americkým velením, které poskytuje v reálném čase informace k použití na frontě - z toho plyne, že generál(ové) mající na starosti rušení frekvenci neplní rozkazy, neútoči na velitelské cíle v Kyjevu. Západ Ukrajiny je pod podivnou ochranou RF, kam se neútočí - pravděpodobně dohody velení mimo Putina - na Západě Ukrajiny klid a pohodička pro práci amerického velení - to se školí v útocích a obraně s ruskými vojsky. Na Ukrajincích nezáleží - je jich dost jako potravy pro děla. Podařil se jim krátkodobě protiútok, ale byli odraženi a vrací se to  do normálu. Dále  - vojáci stojí proti sobě v opevněních - přitom RF stáhla jeden klín, a stáhla se, když mohla uzavřít kotel !!! Přotom stačí je jen obejít zezadu - tam není opevnění, ale vlasovští  generálové jsou proti a sabotují tak rozkazy. Je tam jasná zrada vlasovských generálů, ale to Americe nestačí, protože v tédobě byly provedeny zkoušky Sarmatu a Iskanderů, které nemají vlasovští generálové pod kontrolou. Proto zatím neproběhnul jaderný útok na Moskvu a proto také vědí Američané, že odveta by byla zajištěna, planují proto jadernou provokaci na Ukrajině, aby věděli, zda-li RF odpoví či ne. Další fakt - ekonomicky Nabiulinová poškozuje jednáním CBRF Rusko, tak přesto nabyla vsazena do vězení, ale byla potvrzena ve funkci. Může tak dále škodit a vlastně díky ni a Siluanovi má EUrosujuz prakticy energie z Ruska zadara. Zatím můžeme děkovat vlasovským generálům za energetické zdroje. Co bude, až dojde trpělivost ostatním, ne všichni jsou vlasovští, je velká neznámá. O vlasovských generálech se už ví, jsou to ti co vystavují "ruskou" trikoloru a proto převrat není.